Tips dapatkan BE dari nuffnang

Assalammualaikum, 2-3 hari lepas Miss ada keluarkan entry mengenai second BE yang miss dapat dalam masa seminggu. Alhamdullillah, rezeki bulan puasa kan. So, ada seorang blogger ni request kat Miss supaya share tips sikit. 


Entry kali ni miss khaskan untuk newbie yang baru menjinakkan diri dalam berblogging dan kepada blogger yang agak lama berblogging tapi still x dapat income dari pihak nuff. Kat bawah ni miss ada bagi tips , benda ni lah yang Miss buat ....korang follow ye

1. Jangan main kayu tiga

Dengan kata lain, jangan curang dengan Abang Nuff ni. Kalau x dia akan merajuk..Hehe, maksudnya janganlah tempek iklan lain kat blog korang. Pilih salah satu je whether korang nak Abang Nuff ke Abang Adverlets kan. Ada sorang mamat hensem lagi, nama dia PakCik Innity (tapi dia ni sombong sikit, hehe..kalu newbie cam kita memang x layak kat dia) X percaya? Cuba gi kat laman web dia and tengok syarat2 nak dating ngan dia. X terjangkau akal fikiran. Bebalik kepada curang ni, korang pilih salah satu tau, pihak nuff selalunya akan me'ignore' korang2 yang letakkan iklan pesaing dia.             

** Heartbeat bukan pesaing nuff..so acceptable

2. Hantar Surat Cinta

Abang Nuff ni kan ramai peminat, kalau korang x hantar surat kat dia. Dia x perasannya korang. Camna nak hantar surat cinta kat dia? Good question. Korang pergi kat page nuff, tengok kat bahagian atas belah kanan..Ada nampak x button yang tulis "Contact Us". Ha, kat situlah korang boleh create soalan2 and send ticket kepada pihak nuff. Dah send tapi x dapat apa2 balasan? Janganlah putus asa..lagi sekali, Abang Nuff ni terlalu ramai peminat..send je lagi 2-3 kali sampai dapat balasan. Lepas tu Insya Allah korang punya telur ayam tu akan menetas. Miss dah try ni =). Ada hasil

3. Kedudukan Ads kena tepat dan padu

Miss pun baru perasan benda alah ni sebulan yang lepas sebabnya Miss ada hantar ticket ka pihak nuff and bertanyakan benda ni lah. Jawapan yang di beri memang sangat memuaskan hati. So, kedudukan yang tepat ada 3 perkara yang korang kena konsider. 

Header selalunya x da masalah..memang kat atas dari header blog korang. Sidebar, cuba korang check..kedudukan ads nuff, mestilah kat atas sekali..Nuff yang paling utama, benda2 lain..follower ke..shoutbox ke..suma mesti bawah dari ads nuff. And last thing, ads ketiga mesti berada pada entry terbaru korang. Maksudnya, setiap kali entry baru dipost dia kan berada kat bawah entry tu. Benda nilah paling susah miss nak install. Almaklum, saya budak engineering..bukan computer. Tapi alhamdulillah, setelah berpuluh2 kali cubaan untuk mengistall..berjaya jugak (tahniah buat diri sendiri =p)

4. Sportcheck

Whoops..hehe, ni agak mendebarkan. Chit, x de apalah. Korang just sent lagi ticket kat nuff (see, komunikasi yang baik dengan pihak nuff sangat penting)..suruh dia tolong check kedudukan ads korang. After miss sent ticket tu..ni jawapan yang cukup padat, ringkas dan memuaskan hati Miss

" Everthing seems fine now"

Percaya?..kurang dari seminggu, Miss dapat BE yang pertama.

5. Update blogger bio

Hehe, benda ni blogger2 selalunya terlepas pandang. Setiap 2 minggu, pergilah update korang punya blogger bio. Lepas kempen BE first miss dah tamat. Miss pun update bio Miss..Tup2, dapatlah BE yang second ni. Sekali lagi Miss panjatkan kesyukuran..Hehe. Step ni agak penting untuk tunjukkan yang korang adalah blogger aktif.
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Ok, rasanya..semuanya Miss dah sharekan kat sini. Sesapa yang nk try, semoga bejaya...Kalu ada salah dan silap, mohon maaf dari Miss. =)

8 comments:

sop said...

skrg ni ramai guna hntar tiket untuk dapat BE..
kalau lama x dapat hantar surat pd Nuff..
setakat ni nampak berjaya..
Sop mg x pernah hantar.. huhuhu

Miss Y and Her World said...

dan lagi satu, UV mesti konsisten. hehe ;)

miss lyzeer said...

sop : pegilah hantar ticket kt nuff =p

Miss : betul..tapi penat sikit la, kena BW slalu =)

Azreen said...

thanx....for the tips...:)

miss lyzeer said...

you are welcome =)

Siha. said...

i dah ada nuffnang. kesian i kn. hehe.. baru nak ada nuff :)

miss lyzeer said...

xpa..biar lambat, asal dapat..hehe

Aki said...

Ehehe.. wah,gitu ea.. Thanks share.. ^_^.v..