My 1st Giveaway-Rumah Siapa Ini?

Hai...Lezza dijemput oleh tuan blog untuk join GA yang dianjurkan. Tengok rumah tu, cantikkan. Actually dia bagi klu..silap besar la klu dia pemain bola sepak...hehe start ngan huruf R. Sapa lagi selain Ronaldo, Ronaldinho kannn. Jom tengok jawapan kat bawah

Sapa nk join klik kat banner GA


1) Done follow blog solehah
2) Nama pemilik rumah = Ronaldinho
3) Sumber jawapan
google------> bag http://www.roomu.net/architecture/ronaldinho039s-house-spain.html



Tutorial upload gambar pada entry

Assalammualaikum semua. Apa khabar? Sihat? Hari yang indah...Lezza nk buat tutorial lagi. Seperti mana tajuk entry, hari ni Lezza nk ajar upload gambar letak dalam entry. And, this tutorial khas untuk sesiapa yang baru nk menjinakkan diri dalam berblogging. Jom Lezza ajar....

1) Klik pada new post (seperti gambar dibawah)

Klik pada gambar untuk besarkan

2) Klik pada insert image (seperti gambar dibawah)

Klik pada gambar untuk besarkan

3) Klik pada choose file (seperti gambar dibawah)

Klik pada gambar untuk besarkan

4) Pilih gambar yang korang suka (abaikan folder yang bersepah2 tu =p). Then, klik open. (seperti gambar dibawah)

Klik pada gambar untuk besarkan

5) Klik pada gambar yang korang nk upload and klik add selected (seperti gambar dibawah)

Klik pada gambar untuk besarkan

6) Klik pada gambar yang telah diupload..then, korang boleh ubah suai kedudukan mengikut kesesuian. Klik pada add caption untuk type something dibawah picture tersebut. Dah siap, preview dulu..kalu dah puas hati kliklah pada publish. (seperti gambar dibawah)

Klik pada gambar untuk besarkan


p/s: kalu jadi ke tak jadi ke...komen lah kat sini ye. Boleh gak Lezza tau apa masalahnya..peace =)



Tutorial post entry dalam blog

Hai blogger..salam satu malaysia. Hari ni Lezza nk buat tutorial untuk newbie lagi. Cara2 untuk post entry dalam blog. Sesiapa yang dah tahu sila abaikan entry ini =P. Dah sedia? Good

2) Login macam biasa menggunakan akaun yang telah korang create terlebih dahulu. (seperti gambar dibawah). Kalu belum ada klik sini untuk tutorial daftar blog.

Klik pada gambar untuk besarkan

3) Ok, korang akan terus ke page dashboard (seperti dalam gambar dibawah). Klik pada new post.

Klik pada gambar untuk besarkan

4) Korang type lah entry korang dan letak title yang bersesuaian. Lepas settle, klik pada publish post. Tapi kalau sebelum tu korang nk preview pun boleh dengan klik pada button preview.

Klik pada gambar untuk besarkan

5) Done, korang boleh klik pada view post untuk lihat post terbaru korang atau klik pada view blog untuk terus ke laman home.

Klik pada gambar untuk besarkan


p/s: kalu jadi ke tak jadi ke...komen lah kat sini ye. Boleh gak Lezza tau apa masalahnya..peace =)

Tutorial letak fibox dalam blog

Sebelum nk letak fbox dalam blog. Korang kena ada dia punya koding dulu. Macam mana nk dapatkan koding fibox? Good question you guys. Korang boleh pergi ke entry lama Lezza yang bertajuk tutorial daftar fibox. Ok..macam mana? Dah ada kodingnya. Jom kita tengok step2 yang korang kena ikut untuk letak fibox dalam blog. 

1) Klik pada design (seperti gambar dibawah)

Klik pada gambar untuk besarkan

2) Klik pada add a gadget. (seperti gambar dibawah)

Klik pada gambar untuk besarkan

3) Klik pada HTML/Java Script (seperti gambar dibawah)

Klik pada gambar untuk besarkan

4) Copy code fibox korang diruangan yang disediakan dan letaklah title yang korang suka. Then klik save. (seperti gambar dibawah)

Klik pada gambar untuk besarkan

5) Korang boleh adjust kedudukan fibox korang dengan drag je kat mana2 yang korang suka. Then viewlah blog. Tengok jadi ke x. (seperti gambar dibawah)

Klik pada gambar untuk besarkan


p/s: kalu jadi ke tak jadi ke...komen lah kat sini ye. Boleh gak Lezza tau apa masalahnya..peace =)


Tutorial daftar fibox

Hai semua..Lezza ada lagi benda nak share dengan korang semua. Tau x fibox, shoutbox and seumpama dengannya adalah penting dalam sesebuah blog. Terutamanya blogger2 baru, unless la kalu blog korang tu dah memang terkenal..x perlukan fibox ni pun x pa sebab orang still akan pergi ke blog korang untuk tgk update yang terbaru. Tapi Lezza puji pada blog yang popular tapi still ada cbox contohnya Lyssa Faizureen and Fatin Liyana. Bukan apa, dengan adanya fbox, blog kita lebih mesra pengunjung. Ok, sekarang ni Lezza ajar macam mana nk daftar dulu ye. Entry lain kita buat tutorial macam mana nak pasang dalam dalam blog.

1) Klik sini dulu untuk ke page fibox
2) Klik pada sign up (seperti yang dibulatkan pada gambar dibawah)

Klik pada gambar untuk besarkan

3) Isikan semua maklumat yang diminta dan jangan lupa untuk tickkan pada term and condition. lepas tu continue lah. If ada facebook akaun, Lezza rasa korang boleh terus login kot. **Lezza x da FB so tak tau boleh gna ke x.

Klik pada gambar untuk besarkan

4) Check korang punya email dan klik pada link yang dia bagi untuk aktifkan akaun.
Klik pada gambar untuk besarkan

5) Sign In macam biasa and continue
Klik pada gambar untuk besarkan

6) Klik pada setting
Klik pada gambar untuk besarkan

7) Korang boleh adjust korang punya fibox mengikut kesukaan sendiri (seperti dalam gambar dibawah). Lepas buat adjustment, jangan lupa untuk save sebab setiap page yang korang buka tu ada button save kat bahagian bawah skali.
Klik pada gambar untuk besarkan

8) Nampak kan ada code kat situ. Hah, itulah code yang akan korang guna masa nk pasang fibox pada blog.

Klik pada gambar untuk besarkan


Sampai sini dulu..kalu Lezza sambung tutorial nk pasang fibox kat blog, entry ni jadi panjang sangat.

p/s: kalu jadi ke tak jadi ke...komen lah kat sini ye. Boleh gak Lezza tau apa masalahnya..peace =)

Tutorial buat sticky post

Assalammualaikum and apa khabar? Hari ni Lezza rajin nk buat tutorial kepada semua. Macam biasa, tutorial ni khas untuk blogger baru. Tau tak sticky post itu apa? Sticky post ni, kita setkan satu entry ni berada diatas sekali dalam home walaupun dah beberapa entry yang kita post. Selalunya blogger2 akan guna masa nk buat contest, segmen ataupun give away sebab diorang nk orang akan baca dulu entry itu. Kita boleh setkan berapa lama entry tersebut sebagi sticky post. Dah sedia???

1) Mula2 sekali korang kenalah ada entry yang nak dijadikan sticky post tu.
2) Pergi ke ruangan edit post and klik pada post option.

Klik pada gambar untuk besarkan

3) Tickkan pada schedule at
Klik pada gambar untuk besarkan

4)  No 1: Korang letak tarikh akhir nk entry tersebut sebagai sticky post. Kena tengok betul2 tau sebab kalau macam Lezza punya 2/22/12. Yang depan sekali adalah bulan, tengah adalah tarikh. No 2: Masa akhir entry tersebut sebagai sticky post
Klik pada gambar untuk besarkan

5)Then, tunggu apa lagi. Publish lah..hehe

Klik pada gambar untuk besarkan


p/s: kalu jadi ke tak jadi ke...komen lah kat sini ye. Boleh gak Lezza tau apa masalahnya..peace =)

Tutorial lebarkan post entry

Hai....kali ni Lezza nk share macam mana nak adjust kelebaran post entry. Semua bergantung pada cita rasa masing2. Kalu Lezza, Lezza suka yang sederhana. X besar sangat and x kecik sangat. Jom tengok step2

1)  Macam biasa..mula2 klik pada design (seperti gambar dibawah)

Klik pada gambar untuk besarkan

2) Then klik pada template designer (seperti gambar dibawah)

Klik pada gambar untuk besarkan

3) Klik pada adjust width (seperti gambar dibawah)

Klik pada gambar untuk besarkan

4) Adjustlah mengikut kesesuaian dan citarasa masing2.

Klik pada gambar untuk besarkan

5) Klik pada apply to blog diikuti view blog

Klik pada gambar untuk besarkan

6) Done...jangan lupa save ye =)



p/s: kalu jadi ke tak jadi ke...komen lah kat sini ye. Boleh gak Lezza tau apa masalahnya..peace =)

Tutorial letak header pada blog

Hari ni Lezza rasa rajin nk buat tutorial untuk blogger2 baru. Kalu yang senior mesti rasa kacang je kan. Hehe..alrite, before kita nk letak header dalam blog..kita kena create dulu header. Boleh guna apa-apa pun software as long korang boleh save sebagai picture. Contoh software adobe photoshop, Adobe Image, Photoscape dan lain-lain. Kat bawah ni contoh header yang Lezza create..sebagai contoh. 








Lezza yakin korang boleh buat lagi menarik dari Lezza. Jom tengok macam mana nk letak header2 ni kat dalam blog pulak.

1) Klik pada design (seperti yang dibulatkan dalam gambar dibawah)

Klik picture untuk besarkan

2) Klik pada edit (seperti yang dibulatkan dalam gambar dibawah)

Klik picture untuk besarkan

3) Then dia akan keluar satu pop up window and klik pada browse (seperti yang dibulatkan dalam gambar dibawah). Pilih gambar yang korang dah create awal2 tadi. Dah keluar..korang save lah ye.

Klik picture untuk besarkan

4) Lastly, klik pada view blog (seperti yang dibulatkan dalam gambar dibawah).
Klik picture untuk besarkan


p/s: kalu jadi ke tak jadi ke...komen lah kat sini ye. Boleh gak Lezza tau apa masalahnya..peace =)

Tutorial buat blog (platform blogspot)

Hai...this is first step dalam berblogging. Sesiapa yang rasa nk buat blog tapi x tahu macam mana, Lezza akan tunjukkan step2. Tapi menggunakan platform blogspot ye. Sebenarnya kita boleh buat blog menggunakan blogspot atau wordpress. Klik sini untuk tengok perbezaan kedua-dua platform ni. Jom tengok cara-cara nk buat blog menggunakan blogspot.

1) Klik sini untuk ke page blogger.com. Then dia akan keluar macam gambar kat bawah ni. Klik pada get started seperti picture dibawah

Klik picture untuk besarkan

2) Then, dia akan keluar page seperti yang dibawah. Isi semua maklumat yang diminta.

Klik picture untuk besarkan

3) Dah siap isi..then klik je continue.

Klik picture untuk besarkan

4) Done...korang dah ada blog sendiri. Lezza x boleh continue nk pegi step seterusnya sebab Lezza dah ada blog. Korang ikut je step2 yang dia minta lepas tu ok. Good Luck =)




SEGMEN: Jom Blogwalking + Follow



Hai...Lezza dijemput oleh penganjur segmen untuk join segmen ni. Thanks sesangat..kita support sesama blogger. Tujuan sebab ni sama mcm yang segmen Lezza anjurkan, untuk menambahkan follower ke blog. So, sangat sesuai untuk blogger2 baru yang baru menjinakkan diri. Tarikh tutup lambat lagi...05/03/2012. Jom lah kita join sama2. X rugi....nk tag


Senarai peserta segmen: "Tambah follower sampai pengsan"

This is senarai peserta segmen yang berani mati untuk memengsankan diri akibat sertai segmen pertama anjuran "Lezza De Blog" =)

List 1
  1. http://tieffa19.blogspot.com/2012/02/hahaha.html
  2. http://imymeminesay.blogspot.com/2012/02/segmen-tambah-follower-sampai-pengsan.html  
  3. http://mujadafewa.blogspot.com/2012/02/segmen-tambah-follower-sampai-pengsan.html
  4. http://razifredz.blogspot.com/2012/02/segmentambah-follower-sampai-pengsan.html  
  5. http://mayandhanis.blogspot.com/2012/02/segmen-tambah-follower-sampai-pengsan.html 
  6. http://klikklikceritaku.blogspot.com/2012/02/segmen-tambah-follower-sampai-pengsan.html  
  7. http://blueranger-theonlyone.blogspot.com/2012/02/segmen-tambah-follower-sampai-pengsan.html 
  8. http://fifyfirdausi.blogspot.com/2012/02/segmen-tambah-follower-sampai-pengsan.html  
  9. http://mi2-bluebird.blogspot.com/2012/02/segmen-tambah-follower-sampai-pengsan.html  
  10. http://syazanaqisu97.blogspot.com/2012/02/segmen-tambah-follower-sampai-pengsan.html 


List 2
  1. http://itsmetira.blogspot.com/2012/02/segmen-tambah-follower-sampai-pengsan.html
  2. http://i-cheer-u-up.blogspot.com/2012/02/segmen-tambah-follower-sampai-pengsan.html
  3. http://sayadisinibukansaya.blogspot.com/2012/02/tambah-follower-sampai-pengsan.html 
  4. http://cikharty.blogspot.com/2012/02/segmen-tambah-follower-sampai-pengsan.html 
  5. http://sukedukeblog.blogspot.com/2012/02/segmen-tambah-follower-sampai-pengsan.html 
  6. http://ciksukaberangan.blogspot.com/2012/02/segmen-tambah-follower-sampai-pengsan.html 
  7. http://kesahhyayadengansidia.blogspot.com/2012/02/segmen-tambah-follower-sampai-pengsan.html
  8. http://zamani84.blogspot.com/2012/02/segmen-tambah-follower-sampai-pengsan.html  
  9. http://putributterflypunyablog.blogspot.com/2012/02/segmen-tambah-follower-sampai-pengsan.html 
  10. http://gumoks.blogspot.com/2012/02/segmen-tambah-follower-sampai-pengsan.html 


List 3

  1. http://cintasikecik.blogspot.com/2012/02/segmen-tambah-follower-sampai-pengsan.html
  2. http://serikandi95.blogspot.com/2012/02/tambah-follower-sampai-pengsan.html
  3. http://arazua.blogspot.com/2012/02/segmen-tambah-follower-sampai-pengsan.html
  4. http://budakpendekberblogging.blogspot.com/2012/02/segmen-tambah-follower-sampai-pengsan.html  
  5. http://szainun.blogspot.com/2012/02/segmen-tambah-follower-sampai-pengsan.html 
  6. http://sunnyxandra.blogspot.com/2012/02/segmen-tambah-follower-sampai-pengsan.html
  7. http://pheonixcharlotte.blogspot.com/2012/02/segmen-tambah-follower-sampai-pengsan.html 
  8. http://cakarewala.blogspot.com/2012/02/segmen-tambah-follower-sampai-pengsan.html 
  9. http://viniyamey.blogspot.com/2012/02/segmen-tambah-follower-sampai-pengsan.html  
  10. http://rara-zura.blogspot.com/2012/02/segmen-tambah-follower-sampai-pengsan.html

List 4
  1. http://stylo-nina.blogspot.com/2012/02/segmen-tambah-follower-sampai-pengsan.html 
  2. http://ahmadsollehin.blogspot.com/2012/02/segmen-tambah-follower-sampai-pengsan.html  
  3. http://iamnotprincess667.blogspot.com/2012/02/segmen-tambah-follower-sampai-pengsan.html
  4. http://ciknerdypakour.blogspot.com/2012/02/segmen-tambah-follower-sampai-pengsan.html
  5. http://secretwordfromheart.blogspot.com/2012/02/segmen-tambah-follower-sampai-pengsan.html
  6. http://blogbudaksengal.blogspot.com/2012/02/segmen-tambah-follower-sampai-pengsan.html  
  7. http://puterishamiera.blogspot.com/2012/02/t-m-b-h-f-o-l-l-o-w-e-r-s-m-p-i-p-e-n-g.html 
  8. http://ciplakdarihaty.blogspot.com/2012/02/segmen-tambah-follower-sampai-pengsan.html  
  9. http://fatin115shahira.blogspot.com/2012/02/segmen-tambah-follower-sampai-pengsan.html
  10. http://melodicinta-junejune.blogspot.com/2012/02/segmen-tambah-follower-sampai-pengsan.html

List 5
  1. http://misstweetyberi.blogspot.com/2012/02/segmen-tambah-follower-sampai-pengsan.html
  2. http://sayagilerpurple.blogspot.com/2012/02/segmen-tambah-follower-sampai-pengsan.html 
  3. http://sharinalalala.blogspot.com/2012/02/segmen-tambah-follower-sampai-pengsan.html
  4. http://luvbellyda.blogspot.com/2012/02/segmen-tambah-follower-sampai-pengsan.html
  5. http://adeqrifqi.blogspot.com/2012/02/segmentambah-follower-sampai-pengsan.html  
  6. http://tehaalarh.blogspot.com/2012/02/segmen-tambah-follower-sampai-pengsan.html 
  7. http://coretanharapan.blogspot.com/2012/02/segmen-tambah-follower-sampai-pengsan.html
  8. http://gumihoprincess.blogspot.com/2012/02/segmen-tambah-follower-sampai-pengsan.html
  9. http://wanawanachup.blogspot.com/2012/02/segmen-tambah-follower-sampai-pengsan.html
  10. http://belogadeqputry.blogspot.com/2012/02/segmen-tambah-follower-sampai-pengsan.html

 List 6
  1. http://so-not-18.blogspot.com/2012/02/segmentambah-follower-sampai-pengsan.html 
  2. http://nurfarahudahud.blogspot.com/2012/02/segmen-tambah-follower-sampai-pengsan.html
  3. http://faraheyllaitusaya.blogspot.com/2012/02/segmen-tambah-follower-sampai-pengsan.html 
  4. http://rashoasis.blogspot.com/2012/02/segmen-tambah-follower-sampai-pengsan.html
  5. http://anothermcqueenlife.blogspot.com/2012/02/segmen-tambah-follower-sampai-pengsan.html
  6. http://langkahlinda.blogspot.com/2012/02/segmen-tambah-follower-sampai-pengsan.html
  7. http://dariilhamkehati.blogspot.com/2012/02/segmen-tambah-follower-sampai-pengsan.html
  8. http://matakaca08.blogspot.com/2012/02/segmen-tambah-follower-sampai-pengsan.html
  9. http://anakgadischot.blogspot.com/2012/02/segmen-tambah-follower-sampai-pengsan.html 
  10. http://www.pakpis.com/2012/02/segmen-tambah-follower-sampai-pengsan.html


 List 7
  1. http://mulan-sahbanu.blogspot.com/2012/02/segmen-tambah-follower-sampai-pengsan.html
  2. http://mrsfirdxora.blogspot.com/2012/02/marimari-tambah-follower-sampai-pengsan.html
  3. http://dayahpunyerbelog.blogspot.com/2012/02/segmen-tambah-follower-sampai-pengsan.html
  4. http://sanisahsabu.blogspot.com/2012/02/segmen-tambah-follower-sampai-pengsan.html
  5. http://iniidopaku.blogspot.com/2012/02/segmen-tambah-follower-sampai-pengsan.html
  6. http://nurain82.blogspot.com/2012/02/segmen-tambah-follower-sampai-pengsan.html
  7. http://lifeoftyra.blogspot.com/2012/02/segmen-tambah-follower-sampai-pengsan.html
  8. http://hairuliza-anakku.blogspot.com/2012/02/segmen-tambah-follower-sampai-pengsan.html
  9. http://keypadmeletup.blogspot.com/2012/02/segmen-tambah-follower-sampai-pengsan.html
  10. http://samiahselamat.blogspot.com/2012/02/segmen-tambah-follower-sampai-pengsan.html

 List 8
  1. http://haziatiatiey.blogspot.com/2012/02/segmen-tambah-follower-sampai-pengsan.html 
  2. http://missrieyaieanurhidayah.blogspot.com/2012/02/segmen-tambah-follower-sampai-pengsan.html
  3. http://dazzilurzzi.blogspot.com/2012/02/segmen-tambah-follower-sampai-pengsan.html 
  4. http://asmadiaien.blogspot.com/2012/02/segmen-tambah-follower-sampai-pengsan.html
  5. http://cikincrazychicken.blogspot.com/2012/02/segmen-tambah-follower-sampai-pengsan.html  
  6. http://maryati2you.blogspot.com/2012/02/segmen-tambah-follower-sampai-pengsan.html
  7. http://nickynik.blogspot.com/2012/02/segmen-tambah-follower-sampai-pengsan.html 
  8. http://sharifahazreen.blogspot.com/2012/02/segmen-tambah-follower-sampai-pengsan.html
  9. http://3deqna3.blogspot.com/2012/02/segmen-tambah-follower-sampai-pengsan.html 
  10. http://akudankamoo.blogspot.com/2012/02/segmen-tambah-follower-sampai-pengsan.html

 List 9
  1. http://diagonallife.blogspot.com/2012/02/segmen-tambah-follower-sampai-pengsan.html 
  2. http://kayrunnadeabunga.blogspot.com/2012/02/segmen-tambah-follower-sampai-pengsan.html
  3. http://afasz.blogspot.com/2012/02/segmen-tambah-follower-sampai-pengsan.html
  4. http://mystory-chak.blogspot.com/2012/02/segmen-tambah-follower-sampai-pengsan.html 
  5. http://aisyahcikmissi.blogspot.com/2012/02/segmen-tambah-follower-sampai-pengsan.html 
  6. http://luahanhatisifiniey.blogspot.com/2012/02/segmen-tambah-follower-sampai-pengsan.html
  7. http://nanahunnymonny.blogspot.com/2012/02/segmen-tambah-follower-sampai-pengsan.html 
  8. http://gadishsukapink.blogspot.com/2012/02/segmen-tambah-follower-sampai-pengsan.html
  9. http://ulatcomeywarnawarni.blogspot.com/2012/02/segmen-tambah-follower-sampai-pengsan.html
  10. http://ratuzuleyqha.blogspot.com/2012/02/segmen-tambah-follower-sampai-pengsan.html 

 List 10
  1. http://zirahasan.blogspot.com/2012/02/segmen-tambah-follower-sampai-pengsan.html 
  2. http://arnissastory.blogspot.com/2012/02/segmen-tambah-follower-sampai-pengsan.html 
  3. http://umikasum.blogspot.com/2012/02/segmen-tambah-follower-sampai-pengsan.html 
  4. http://misspikamokka.blogspot.com/2012/02/segmen-tambah-follower-sampai-pengsan.html 
  5. http://nurulbasyirah.blogspot.com/2012/02/segmen-tambah-follower-sampai-pengsan.html 
  6. http://miner89.blogspot.com/2012/02/segmen-tambah-follower-sampai-pengsan.html 
  7. http://sorhaizardsitihajar.blogspot.com/2012/02/segmen-tambah-follower-sampai-pengsan.html 
  8. http://kinarakinatara-beebeey.blogspot.com/2012/02/segmen-tambah-follower-sampai-pengsan.html
  9. http://mynameishafizah.blogspot.com/2012/02/segmen-tambah-follower-sampai-pengsan.html
  10. http://mylittletinyworld-kecikeqa.blogspot.com/2012/02/segmen-tambah-follower-smpi-pengsan.html

 List 11
  1. http://kontemporarigurl.blogspot.com/2012/02/tambah-follower-sampai-pengsan.html
  2. http://belognanabyte.blogspot.com/2012/02/segmen-last-tambah-follower-sampai.html 
  3. http://beautyshinju.blogspot.com/2012/02/segmen-tambah-follower-sampai-pengsan.html 
  4. http://aqmillambung.blogspot.com/2012/02/tambah-follower-sampai-pengsan.html 
  5. http://missina08.blogspot.com/2012/02/segmen-tambah-follower-sampai-pengsan.html 
  6. http://husna-hairoman.blogspot.com/2012/02/segmen-tambah-follower-sampai-pengsan.html
  7. http://shoutoutbaby.blogspot.com/2012/02/follow-sampai-lebams.html 
  8. http://lynnlinda.blogspot.com/2012/02/segmen-tambah-follower-sampai-pengsan.html 
  9. http://skascyhazindie.blogspot.com/2012/02/segmen-tambah-follower-sampai-pengsan.html
  10. http://kaisaraaiman.blogspot.com/2012/02/tambah-follower-sampai-pengsan.html


 List 12
  1. http://jali-ashburn.blogspot.com/2012/02/segmen-tambah-follower-sampai-pengsan.html 
  2. http://scha-07.blogspot.com/2012/02/segmen-tambah-follower-sampai-pengsan.html 
  3. http://ayueazruladam.blogspot.com/2012/02/segmen-tambah-follower-sampai-pengsan.html 
  4. http://epilogkisahhidupku.blogspot.com/2012/02/segmen-tambah-follower-sampai-pengsan.html 
  5. http://puterigaban.blogspot.com/2012/02/segmen-tambah-follower-sampai-pengsan.html
  6. http://aquarestsadrenalin.blogspot.com/2012/02/segmen-tambah-follower-sampai-pengsan.html
  7. http://kryptoned.blogspot.com/2012/02/segmen-tambah-follower-sampai-pengsan.html
  8. http://diarihatimuslimah.blogspot.com/2012/02/segmen-tambah-follower-sampai-pengsan.html 
  9. http://noorkhamisah.blogspot.com/2012/02/blog-post.html 
  10. http://gadismataempat.blogspot.com/2012/02/segmen-tambah-follower-sampai-pengsan.html

 List 13
  1. http://littlegurlzdiary.blogspot.com/2012/02/segmen-tambah-follower-sampai-pengsan.html
  2. http://bakul2011.blogspot.com/2012/02/segmen-tambah-follower-sampai-pengsan.html 
  3. http://zyraroxx.blogspot.com/2012/02/follow-sampai-lebams.html
  4. http://mylittlegalery.blogspot.com/2012/02/segmen-tambah-follower-sampai-pengsan.html
  5. http://krilmohd.blogspot.com/2012/02/segmen-tambah-follower-sampai-pengsan.html 
  6. http://greennnpanda88.blogspot.com/2012/02/segmen-tambah-follower-sampai-pengsan.html 
  7. http://ainkamals.blogspot.com/2012/02/segmen-tambah-follower-sampai-pengsan.html
  8. http://deqnaworld.blogspot.com/2012/02/segmen-tambah-follower-sampai-pengsan.html
  9. http://winkwinkwinky.blogspot.com/2012/02/segmen-tambah-follower-sampai-pengsan.html
  10. http://shalleyanna-yana.blogspot.com/2012/02/segmen-tambah-follower-sampai-pengsan.html

List 14
  1. http://baadsocks.blogspot.com/2012/02/segmen-tambah-follower-sampai-pengsan.html
  2. http://adlee-infotainment.blogspot.com/2012/02/tambah-follower-sampai-pengsan.html
  3. http://heyzeez.blogspot.com/2012/02/tag-kena-tag-terus-meroyan-segmentambah.html
  4. http://qasehnada.blogspot.com/2012/02/segmen-tambah-follower-sampai-pengsan.html
  5. http://hanisarahim.blogspot.com/2012/02/segmen-tambah-follower-sampai-pengsan.html
  6. http://cikharty88.blogspot.com/2012/02/segmen-tambah-follower-sampai-pengsan.html
  7. http://fiedaeryda.blogspot.com/2012/02/segmen-tambah-follower-sampai-pengsan.html
  8. http://nabilamedan-taipmenaip.blogspot.com/2012/02/segmen-tambah-follower-sampai-pengsan.html
  9. http://muchmuchmuchbetterthanyou.blogspot.com/2012/02/segmen-tambah-follower-sampai-pengsan.html
  10. http://anemsmartlittlegirl.blogspot.com/2012/02/segmen-tambah-follower-sampai-pengsan.html

List 15

  1. http://engkumuzahadin.blogspot.com/2012/02/segmen-tambah-follower-sampai-pengsan.html
  2. http://farnajwa.blogspot.com/2012/02/segmen-tambah-follower-sampai-pengsan.html
  3. http://airaamir.blogspot.com/2012/02/segmen-tambah-follower-sampai-pengsan.html
  4. http://saatindah92.blogspot.com/2012/02/segmen-tambah-follower-sampai-pengsan.html
  5. http://chomeycheeky.blogspot.com/
  6. http://anisfuwoo.blogspot.com/2012/02/segmen-tambah-followers-sampai-pengsan.html 
  7. http://kisahizatulatiqah.blogspot.com/2012/02/segmen-tambah-follower-sampai-pengsan.html
  8. http://mysuperduperhero.blogspot.com/2012/02/segmen-tambah-follower-sampai-pengsan.html
  9. http://dynaraptza.blogspot.com/2012/02/segmen-tambah-follower-sampai-pengsan.html
  10. http://zaieydaa.blogspot.com/2012/02/segmen-tambah-follower-sampai-pengsan.html


List 16

  1. http://farhanyazidmfmy96.blogspot.com/2012/02/tambah-follower-sampai-pengsan-d.html
  2. http://mashikadapunyacherita.blogspot.com/2012/02/segmen-tambah-follower-sampai-pengsan.html
  3. http://hemzterholikz90.blogspot.com/2012/02/egmen-tambah-follower-sampai-pengsan.html
  4. http://miszyuda.blogspot.com/2012/02/segmentambah-follower-sampai-pengsan.html 
  5. http://elialaily.blogspot.com/2012/02/segmen-tambah-follower-sampai-pengsan.html
  6. http://hananmuhamad.blogspot.com/2012/02/segmen-tambah-follower-sampai-pengsan.html
  7. http://luvlypolkadot.blogspot.com/2012/02/segmen-tambah-follower-sampai-pengsan.html
  8. http://montel-comel.blogspot.com/2012/02/segmen-tambah-follower-sampai-pengsan.html
  9. http://shazreena-reena.blogspot.com/2012/02/segmentambah-follower-sampai-pengsan_25.html
  10. http://lifestoryinsyazarj.blogspot.com/2012/02/segmen-tambah-follower-sampai-pengsan.html
     
 List 17

  1. http://lisathemell.blogspot.com/2012/02/tambah-follower-sampai-pengsan-pulak.html
  2. http://azeanfuad.blogspot.com/2012/02/segmen-tambah-follower-sampai-pengsan.html
  3. http://azilaismail.blogspot.com/2012/02/segmen-tambah-follower-sampai-pengsan.html
  4. http://missjuejue.blogspot.com/2012/02/segment-tambah-follower-sampai-pengsan.html
  5. http://princessrosesdiary2012.blogspot.com/2012/02/segmen-tambah-follower-sampai-pengsan.html 
  6. http://nurfahz85.blogspot.com/2012/02/segmen-tambah-follower-sampai-pengsan.html
  7. http://amirahzakaria.blogspot.com/
  8. http://chegulinlovefizik.blogspot.com/2012/02/segmen-tambah-follower-sampai-pengsan.html
  9. http://muelphine.blogspot.com/2012/02/segmen-tambah-follower-sampai-pengsan.html
  10. http://cikmeeragadisapril.blogspot.com/2012/02/segmen-tambah-follower-sampai-pengsan.html 


 List 18

  1. http://cikmeeragadisapril.blogspot.com/2012/02/segmen-tambah-follower-sampai-pengsan.html 
  2. http://blog-aku-nie.blogspot.com/2012/02/segmen-tambah-follower-sampai-pengsan.html 
  3. http://duniaekin.blogspot.com/2012/02/segmen-tambah-follower-sampai-pengsan.html 
  4. http://kelutanpakata.blogspot.com/2012/02/first-segment.html 
  5. http://afnieponie.blogspot.com/2012/02/segmen-tambah-folower-sampai-pengsan.html 
  6. http://missafy.blogspot.com/2012/02/segmen-tambah-follower-sampai-pengsan.html 
  7. http://aleeyanabilah.blogspot.com/2012/02/tambah-follower-sampai-pengsan.html 
  8. http://huzaifahhisamudin.blogspot.com/2012/02/segmen-tambah-follower-sampai-pengsan.html 
  9. http://fatinmdnoor.blogspot.com/2012/02/segmen-tambah-follower-sampai-pengsan.html 
  10. http://ciktweetstowey.blogspot.com/2012/02/segmen-tambah-follower-sampai-pengsan.html


 List 19
  1. http://eyrafieyra.blogspot.com/2012/02/segmen-tambah-follower-sampai-pengsan.html
  2. http://wawasy.blogspot.com/2012/02/segmen-tambah-follower-sampai-pengsan.html 
  3. http://solehahshamsuddin.blogspot.com/2012/03/segmen-tambah-follower-sampai-pengsan.html 
  4. http://kay-ana99.blogspot.com/2012/03/segmen-tambah-follower-sampai-pengsan.html
  5. http://storiesmoriesimontelkulala.blogspot.com/2012/02/segmen-tambah-follower-sampai-pengsan.html
  6. http://weirdozaza.blogspot.com/2012/02/segmen-tambah-follower-sampai-pengsan.html 
  7. http://fazillatulnajla.blogspot.com/2012/02/segmen-tambah-follower-sampai-pengsan.html 
  8. http://ezzathepolkadots.blogspot.com/2012/03/segmen-tambah-follower-sampai-pengsan.html 
  9. http://lensahatinata.blogspot.com/2012/03/segmen-tambah-follower-sampai-pengsan.html

  List 20
  1. http://kisahhatiherbalife.blogspot.com.au/2012/02/segmen-tambah-follower-sampai-pengsan.html 
  2. http://azzafdzal.blogspot.com/2012/03/segmen-tambah-follower-sampai-pengsan.html 
  3. http://thisismylife-eyka.blogspot.com/2012/03/segmen-tambah-follower-sampai-pengsan.html
  4. http://eima-caa-blingbling.blogspot.com/2012/03/tambah-follower-sampai-pengsan.html 
  5. http://iekaruslan.blogspot.com/2012/03/segmen-tambah-follower-sampai-pengsan.html
  6. http://atiahzainal.blogspot.com/2012/03/segmen-tambah-follower-sampai-pengsan.html 
  7. http://bibie-mumui.blogspot.com/2012/03/segmen-tambah-follower-sampai-pengsan.html
  8. http://dilakhir94.blogspot.com/2012/03/segmen-tambah-follower-sampai-pengsan.html 
  9. http://masturazakaria.blogspot.com/2012/03/ingin-tambah-follower-anda.html 
  10. http://ouhmylovely.blogspot.com/2012/03/assalammualaikum.html

 List 21
  1. http://mysweetpink.blogspot.com/2012/03/segmen-tambah-follower-sampai-pengsan-p.html 
  2. http://fafazira.blogspot.com/2012/03/segmen-tambah-follower-sampai-pengsan.html 
  3. http://manluqmancoolboy.blogspot.com/2012/03/segment-tambah-follower-sampai-pengsan.html
  4. http://eika-junho.blogspot.com/2012/03/segmen-tambah-follower-sampai-pengsan.html 
  5. http://honeymadulebah.blogspot.com/2012/03/segmen-tambah-follower-sampai-pengsan.html
  6. http://ceriteladysempoy.blogspot.com/2012/03/segmen-tambah-follower-sampai-pengsan.html
  7. http://mylifemystylez.blogspot.com/2012/03/segmen-tambah-follower-sampai-pengsan.html 
  8. http://rochellesecret.blogspot.com/2012/03/segmen-tambah-follower-sampai-pengsan.html
  9. http://fazlinakhalina.blogspot.com/2012/03/segmen-tambah-follower-sampai-pengsan.html 
  10. http://aisyalieza.blogspot.com/2012/03/segmen-tambah-follower-sampai-pengsan.html
     
 List 22
  1. http://nurulhafizahramli.blogspot.com/2012/03/segmen-tambah-follower-sampai-pengsan.html
  2. http://sitialiahali.blogspot.com/2012/03/segmen-tambah-follower-sampai-pengsan.html 

Rahsia renungan Mata

Sebenarnya Lezza ada benda nk share dengan korang. Lezza jumpa artikel ni masa buat blogwalking. Sumber daripada blograhsia.Renungan mata kita.....cara kita memandang something, ada maksud tersirat tau. Ok, tapi janganlah benda2 ni dibuat pegangan pulak. Kita baca2 je =)



1. Jika mata jarang berkedip
Tanda orang itu sangat tajam pemikirannya, dan jika tak berkedip langsung bila dia bercakap, dia sangat tajam dalam sesuatu bidang, sebab konsentrasi dia sangat kuat sekali. Orang ini sangat berpotensi jadi saintis atau pakar dalam pelbagai bidang.


2. Jika renunganya matanya tajam macam renungan mata harimau

Orang ini sangat bersungguh dalam melakukan sesuatu, dan tajam juga pemikiranya dengan syarat matanya kurang berkedip. Dan dia ada dua sifat exstrem sama ada sangat jahat atau sangat baik jika dia berpeluang berbuat demikian..


3. Mata sering berkedip seolah-olah ada habuk masuk mata

Orang ini kurang cerdas dari segi pemikiran dan kurang pandai dan mudah kena tipu.


4. Renungan mata yang lemah
Tanda orang ini kurang tajam pemikirannya dan kurang bijak, atau dalam kata lain dia hanya berpotensi jadi watak pelakon tambahan atau watak orang kampung dalam filem Hindustan.


5. Jika seseorang memiliki mata yang kecil

Tajam renungannya dan tak berkedip, dan jika ada cahaya, orang ini sangat hebat dan memiliki sifat ekstrem samada bijak dan sangat jahat atau bijak dan sangat baik serta sangat berpotensi jadi pakar, mata jenis ini ramai dimiliki oleh orang Barat.


6. Jika matanya renungan tak tajam tapi renunganya seolah-olah nampak sangat jauh
Orang ini bijak dan fikiranya adalah unik dalam berfikir dan bijak sekali dan jarang pegang watak jahat biasanya watak baik sahaja dengan syarat jangan banyak kedip. Nak tahu mata jenis ini lihat mata Dr. fazilah kamsah, Dr. Mahathir dan ramai orang Jepun memilikinya.




7. Jika mata besar macam mata lembu
Orang ini kurang bijak dan lagi teruk jika tak tajam renunganya dan tak bercahaya matanya.


8. Jika mata seseorang sering berkeliaran biji mata hitamnya

Berhati-hati! Orang ini kaki belit sikit dan suka tipu dan tak bijak bahagian ilmu. Sukar dipercayai dan dibuat kawan.