Saya Pemandu Hebat

Alahai tajuk..terbaik dari ladang. Korang hebat ke memandu?  kalu Miss, mestilah hebat..sebab.....



Tersebutlah kisah, niat dihati seorang gadis nak pergi ke pekan. Membawa 2 orang adik2nya yang comel2. Pusing sana, pusing sini..Naik bukit, turun bukit.. Sedang dia asyik berhati2 memusing2kan stereng keretanya. Tiba2....

" PPIIINNNNNNN ", mak kau. Kena hon sudah...hoho. Sorry to say, Dah kena hon ler cik adik. Dalam hati.." Elek arr brader, itu pun nk hon ke ".

Begitulah alkisahnya....Miss baru je nak blajar memandu secara terer ( sebelum ni takut2 tikus, eventhough dah ada lesen )

Tup2, 3 kali mati enjin..sekali kena hon. Perghh, berpeluh-peluh celah kuku Miss walaupn dok dalam keta yang beraircond. Aiseh man, malunya.. tempat yang x sepatutnya mati enjin, boleh pegi mati pulak. Tengah2 drive, tekan clash..x masuk gear pulak " BROOOMMM" skali dia bunyi. Aduh, semua orang pandanglah dol. Senduk nasi betul lah aku ni ( Bisik dalam hati je la )

Apa2 pun..sampai umah buat muka relex je kat mak..Hehe, kononnya " SAYA ADALAH PEMANDU HEBAT ". Chit, baget je lebih cik kak oii.

19 comments:

HAZWAN17 said...

awal-awal drive memang macam tu..
lama-lama nanti confirm dah macam driver f1 hahaha

miss lyzeer said...

itu lah...hehe, amin..

apek poyo said...

lamo-lamo pandai la tu

miss lyzeer said...

hee =)

fiq. said...

haha, nasib bek tak mengudur, lagi amndi peluh laaaa

miss lyzeer said...

mengundur tu tok sah cita la..jenuh nk tarik hand break..hik2

Memey Baharom said...

haha . belajar kereta eyy ?

Khairil said...

lama2 nanti cekap le tu...hehe

Cari Rezeki said...

huhu..bese la 2..permulaan..hehe

si para para said...

biasa la tu..mula mula...
macam belajar ABC jgk kan.hehe

bella luna said...

ok,cik bella tak dapat nak kutuk sbb cik bella sendiri tak de lesen lagi,ahakz2

Miss Y and Her World said...

alah buat bodoh je kat sape yang hon tu. mcm tu lah cara kita nak mahir. practice practice!!

alif haris said...

hahahha ternyata anda sememangnya pemandu hebat :D

miss lyzeer said...

mekasih2 atas sokongan dan dokongan..hehe
practices make perfect

peace no war =)

ayuakira said...

drve selalu nti cepat mahir..bia je org nk kate ape. tampal je P. hehe

miss lyzeer said...

good idea..nanti miss try
**tp nanti abg marah..kena doa..hehe

miss lyzeer said...

**kereta dia

an nyek said...

haha...awal2 drive, mmg mcm2 la...tp kira berani la, awal2 dah bwk adek2...kalau dh brani, lme2 ok la tu

miss lyzeer said...

diorang bg support kat akak dia =p