Kuiz Cantik





Cantik adalah sesuatu yang bersifat terlalu subjektif kerana mata orang yang melihat...mempunyai penilaian yang berbeza-beza. Ada yang kata kulit gelap itu cantik dan kulit cerah itu tidak cantik. Selain itu ada yang mengatakan orang yang berisi lebih comel daripada orang kurus. Mana yang tepat? Terpulanglah kepada individu yang menilainya. Cantik bagi korang pulak macam mana ye?? Nak tahu, korang ni dalam kategori cantik yang macam mana??? Jom jawab kuiz ni...






1. Ciri-ciri yang kamu miliki ada pada diri kamu....

a)     Sedikit berisi, kulit sawo matang dan punya lesung pipit
b) Bentuk badan ideal tetapi sedikit rendah, berkulit gelap, rambut panjang dan hidung yang mancung
c)     Kurus dan tinggi, berambut pendek serta kulit putih







2. Kamu pergi ke sebuah restoran dengan teman-teman bagi meraikan hari jadi salah seorang teman kamu. Setiba disana terdapat sekumpulan lelaki. Reaksi lelaki-lelaki tersebut apabila kamu dan teman-teman kamu melintas

a)   Mereka terus berbual seperti tidak nampak apa-apa tetapi kamu rasa    mereka cuba untuk memandang
b) Ada yang memandang tetapi matanya tidak tertumpu pada kamu seorang sebaliknya turut memandang yang lain
c)     Ada yang cuba mengukir senyuman terhadap kamu



3. Di kolej ataupun tempat kediaman kerja, kamu merupakan

a)    Seorang yang merendah diri dan pendiam sehinggakan ada yang tidak perasan dengan kehadiran kamu
b) Biasa-biasa sahaja. Kamu punya teman yang suka bersosial dan sekali-sekala pergi membeli-belah, menonton wayang dan berkaraoke.
c)  Ramai teman malah kemana sahaja kamu pergi, ada sahaja yang mengenali dan kamu juga boleh berkawan dengan sesiapa sahaja.







4. Teman lelaki kamu seorang yang

a)    Ringkas, baik hati serta tidak memandang paras rupa malah mencintai kau seadanya
b) Agresif, suka bercampur dengan ramai orang, peramah dan suka melihat kamu cantik
c)      Sangat cerewet, pemilih dan sedikit ego!








5. Bagi kamu cantik itu adalah..

a)     Luar dan dalam serta bukan daripada fizikal seseorang
b)  Punya pakej yang lengkap iaitu cantik daripada hatinya dan juga cantik jugalah daripada rupanya
c)  Penampilan yang menarik dan rupa yang menawan kerana itu perkara pertama orang akan lihat







Amacam..Dah jawab 5 soalan mudah kat atas?..Cuba tengok balik jawapan korang tu, then..


Sekiranya jawapan kamu banyak a

Minta maaf, kamu sebenarnya punya banyak kekurangan. Bukan kamu tidak cantik, malah kamu turut mempunyai aura serta kelebihan sendiri. Namun kerana fikiran kamu yang kurang terbuka malah lebih suka menyendiri daripada bercampur dengan orang menyebabkan aura serta kelebihan diri kamu tidak menyerlah dan dilihat kurang menarik. Perbaiki penampilan diri dan ubah minda kamu untuk lebih terbuka agar kamu juga mampu menjadi secantik orang lain. Sekiranya perlu berdiet maka berdietlah untuk menguruskan badan. Andai perlu bersolek, maka lapiskanlah sedikit solekan di wajah setiap hari setiap kali kamu keluar agar orang yang melihat akan lebih tertawan.



Sekiranya jawapan kamu banyak b

Kamu bijak membawa diri, malah kamu tidaklah punya rupa yang menarik pun kerana sikap serta pembawaan kamu yang menarik membuatkan kamu nampak begitu istimewa. Biarpun mungkin kamu tidaklah ratu kolej ataupun pejabat tetapi kamu merupakan di antara orang yang sering menjadi perhatian. Silap-silap hari bulan orang yang cantik pun tidak dilihat ketika melintas sebaliknya kamu pula yang menjadi tumpuan. Namun andai kamu memperbaiki lagi penampilan diri, percayalah kamu akan lebih menimbulkan lagi aura kecantikan kamu dan tidak berkeliplah mata si dia untuk memandang.



Sekiranya jawapan kamu banyak c

Kamu memang cantik semula jadi serta punya pakej yang lengkap. Tidak hairanlah mana sahaja kamu pergi, ada sahaja mata yang terpikat dengan kejelitaan kamu. Bukan itu sahaja, kamu jugak seorang yang sangat trendy dan up to date. Setiap pakaian yang dikenakan sentiasa mengikut zaman dan yang paling penting sentiasa berjenama. Walaubagaimana pun, jangan fikir cantik sahaja sudah mencukupi, dalaman kamu juga harus ditambah agar aura kecantikan kamu terus bersinar





Sumber dari majalah remaja..peace =)

Gua Yang Ada Rose Emas



The cave of the golden rose..cerita yang sangat2 mengimbau kenangan lama. Miss x tau korang, tp bg miss...Miss suka gila ngan cerita ni. Cerita ni ditayangkan masa miss belajar darjah satu or 2 x igt. Tp budak lagi la masa tu. Ada jugak la cari cerita tu balik..tp dh lupa tajuk dia, cume igt Fantaghiro ngan golden cave. Tup2 baru2 ni, cerita ni akan disiarkan di tv3 setiap hari ahad pukul 9 malam, 11 september. Bestnya, tp miss dah balik kat shah alam masa tu untuk menunaikan tanggungjwab sebagai seorang student. 


Cerita ni mengisahkan tentang keberanian seorang wanita. Lebih kurang cam lagenda like cinderella, snow white story jugak la. Tp cerita ni ada byk series...


Gambar kat atas ni adalah Alessandra Martines aka Fantaghiro. Watak utama cerita ni and x dilupakan heronya sgt super hensem..


Kim Rossi Stuart aka Ramualdo, husband kepada Fantaghiro. x salah Miss, cerita ni unik sebab ada swan yg boleh bercakap n menjelma jd manusia..owhh..batu bercakap pun ada. Teman baik fantaghiro. Nak sembang panjang2 pun malas.. korang layan lah cerita ni nanti kat tv3 ye..Huhu, rasa muda balik teringat cerita ni.. kat bawah ada video dari youtube untuk korang layannnn


 


jemputlah join contest miss ye..
-
-
-
-

Contest Aku Nak Bagi Miss Lyzeer SENTAP

Giveaway : pencarian BLOGLIST tegar!

Jom support kawan kita dengan join Ga ni... Apa yang kena buat?


Ok, done tempek banner GA. Siap follow memollow. banner pun dh miss linkkan ke blog owner. Dah boleh submit entry, semudah A, B and C. Tarikh tutup pada 20 SEPTEMBER 2011.

Owh..sebelum Miss terlupa, jom lah support Miss pulak dengan join contest yang miss anjurkan, peace =p


Contest Aku Nak Bagi Miss Lyzeer SENTAP



Tergempar!! Gadis nekad bunuh diri di tengah2 jabatan P.Pinang



8 sept 2011, Pulau Pinang. Kekecohan berlaku di Jabatan Pulau Pinang sekitar jam 11 malam akibat dari tindakan seorang gadis yang berusia 22 tahun apabila beberapa kali membuat cubaan membunuh di tengah2 jabatan tersebut. Gadis tersebut yang enggan dikenali identitinya memberitahu wartawan bahawa dia merasa terlalu sedih akibat terpaksa berpisah dengan kekasih hatinya. 

Perkenalan mereka pada tahun 2005 membuahkan bibit2 percintaan luar biasa di antara 2 benua. Cinta yang terjalin lebih 7 tahun benar2 menggugat kesabaran gadis tersebut. Ketika ditanya pemberita kemana pergi kekasihnya. Dia hanya diam membisu dan meronta-ronta sehingga terpaksa ditenangkan oleh orang ramai. Dari informasi yang diterima daripada ahli keluarga terdekat, mereka memberi tahu bahawa majlis petunangan dan persandingan  terpaksa ditunda lagi 2 tahun menjadikan kisah cinta mereka genap 9 tahun. 

Setelah disiasat, punca kekasih gadis itu meninggalkannya adalah disebabkan panggilan menjalani latihan anggota tentera yang diwajibkan keatas semua lelaki warganegara korea. Berikut adalah gambar kekasih gadis itu yang diperolehi



hehe, ada bakat x miss jadi penulis berita. Ok, my beloved Heechul dah pergi ke army untuk menjalani latihan dan berita yang baru korang baca adalah rekaan semata2. Tiada kena mengena yg hidup mahupun yang dah meninggal. Korang boleh tengok video terbaru heechul botak kepala 1 hb september 2011? Bayangkan..dia yang cun melecun tu terpaksa kena dogolkan kepala... Kt bawah ni ada vid dia masuk Army..kalu berminat, boleh la layan..hehe






Owh ye..jemputlah join my latest contest=)
-
-
-
-

Contest Aku Nak Bagi Miss Lyzeer SENTAP

Empat BE terbaru dari Nuffnang

Wuarghh..nk nangis, terima kasih banyak2 Nuffnang, akhirnya engkau percayakan daku dengan memberi BE ini. Memang betul2 x sangka, saja2 je check page Nuff tadi nk tgk earning BE yang belum jadi metered earning.. So far boleh lah jumlahnya, tetiba terbeliak biji mata Miss tengok ada lagi BE yang baru, 4 lagi.. Thanks sesangat



Tapi nk cash out memang lambat lagi..hehe, baru2 ni je ada rezeki tambahan dari uncle Nuff. I really love u forever after la..hik2. Korang nk tau tips dari miss?? nge nge nge...usha entry miss kat bawah ni



selain tu..korang pun boleh menaikkan page rank blog korang, klik kat link bawah ni



Eh..jangan lupa join contest terbaru dari miss ye





Itu je nak story..peace no war yauuuu..=p

Senarai yang nk bagi Miss Sentap

Tahniah kepada yang join contest ni..ternyata anda memang berani kutuk blog miss...hehe



1. http://amirulspurs.blogspot.com/2011/09/contest-aku-nak-bagi-miss-lyzeer-sentap.html
2. http://contestdansuzlin.blogspot.com/2011/09/contest-aku-nak-bagi-miss-lyzeer-sentap.html
3. http://coklathatifa.blogspot.com/2011/09/contest-aku-nak-bagi-miss-lyzeer-sentap.html
4. http://kalapenamenari.blogspot.com/2011/09/contest-aku-nak-bagi-miss-lyzeer-sentap.html
5. http://th3killer-ni3ta.blogspot.com/2011/09/contest-aku-nak-bagi-miss-lyzeer-sentap.html
6. http://fadazaz.blogspot.com/2011/09/contest-aku-nak-bagi-miss-lyzeer-sentap.html
7. http://dearbella-bella.blogspot.com/2011/09/contest-aku-nak-bagi-miss-lyzeer-sentap.html
8. http://adeq-yoe.blogspot.com/2011/09/contest-aku-nak-bagi-miss-lyzeer-sentap.html
9. http://expressionbymyzasam.blogspot.com/2011/09/contest-aku-nak-bagi-miss-lyzeer-sentap.html
10. http://yayabelogg.blogspot.com/2011/09/contest-aku-nak-bagi-miss-lyzeer-sentap.html
11. http://budakijaupendek.blogspot.com/2011/09/contest-aku-nak-bagi-miss-lyzeer-sentap.html
12. http://mediasubsidi.blogspot.com/2011/09/contest-aku-nak-bagi-miss-lyzeer-sentap.html
13. http://chempakasari20.blogspot.com/2011/09/diari-220-contest-aku-nak-bagi-miss.html
14. http://contests-unguisme.blogspot.com/2011/09/contest-aku-nak-bagi-miss-lyzeer-sentap.html
15. http://lawaktipu.blogspot.com/2011/09/contest-aku-nak-bagi-miss-lyzeer-sentap.html
16. http://tehaalarh.blogspot.com/2011/09/contest-aku-nak-bagi-miss-lyzeer-sentap.html
17. http://budakcomelbuatblog.blogspot.com/2011/09/contest-aku-nak-bagi-miss-lyzeer-sentap.html#links
18. http://ajuera-story.blogspot.com/2011/10/contest-aku-nak-bagi-miss-lyzeer-sentap.html
19. http://fiqrakendet.blogspot.com/2011/10/contest-aku-nak-bagi-miss-lyzeer-sentap.html
20. http://alongnidar.blogspot.com/2011/10/contest-aku-nak-bagi-miss-lyzeer-sentap.html
21. http://joelwithcontestsandgiveaways.blogspot.com/2011/10/contest-aku-nak-bagi-miss-lyzeer-sentap.html
22. http://lindasyasya.blogspot.com/2011/10/contest-aku-nak-bagi-miss-lyzeer-sentap.html
23. http://fiezahkecik.blogspot.com/2011/10/contest-aku-nak-bagi-miss-lyzeer-sentap.html
24. http://syailakan.blogspot.com/2011/10/contest-aku-nak-bagi-miss-lyzeer-sentap_26.html
25. http://aimienami.blogspot.com/2011/11/contest-aku-nak-bagi-miss-lyzeer-sentap.html
26. http://mykawaaiiionlinediary.blogspot.com/2011/11/contest-aku-nak-bagi-miss-lyzeer-sentap.html
27. http://ebell-lee.blogspot.com/2011/12/contest-aku-nak-bagi-miss-lyzeer-sentap.html
28. http://hazwanimohd.blogspot.com/2011/12/contest-aku-nak-bagi-miss-lyzeer-sentap.html
29. http://killjoysdiaries.blogspot.com/2011/12/contest-aku-nak-bagi-miss-lyzeer-sentap.html
30. http://gadisbiasebiase.blogspot.com/2011/12/contest-aku-nak-bagi-miss-lyzeer-sentap.html
31. http://haziatiatiey.blogspot.com/2011/12/contest-aku-nak-bagi-miss-lyzeer-sentap.html
32. http://contestsesajer.blogspot.com/2011/12/contest-aku-nak-bagi-miss-lyzeer-sentap.html
33. http://aku-umi-and-this-is-my-life.blogspot.com/2011/12/contest-aku-nak-bagi-miss-lyzeer-sentap.html
34. http://mimielol.blogspot.com/2011/12/contest-aku-nak-bagi-miss-lyzeer-sentap.html
35. http://are-nies97.blogspot.com/2011/12/contest-aku-nak-bagi-miss-lyzeer-sentap.html
36. http://ekafiekaforever.blogspot.com/2011/12/contest-aku-nak-bagi-miss-lyzeer-sentap.html
37. http://ladolceziera.blogspot.com/2011/12/contest-aku-nak-bagi-miss-lyzeer-sentap.html
38. http://hairuliza-anakku.blogspot.com/2011/12/aku-nak-bagi-miss-lyzeer-sentap.html
39. http://ratuzuleyqha.blogspot.com/2011/12/contest-aku-nak-bagi-miss-lyzeer-sentap.html
40. http://mujadafewa.blogspot.com/2011/12/contest-aku-nak-bagi-miss-lyzeer-sentap.html
41. http://nurulainulfarhain.blogspot.com/2011/12/contest-aku-nak-bagi-miss-lyzeer-sentap.html
42. http://dianhazwani.blogspot.com/2011/12/contest-aku-nak-bagi-miss-lyzeer-sentap.html
43. http://lovoiustory.blogspot.com/2011/12/contest-aku-nak-bagi-miss-lyzeer-sentap.html
44. http://belogawekchoco.blogspot.com/2011/12/contest-aku-nak-bagi-miss-lyzeer-sentap.html

2 in 1 Contest by Yana


Usha syarat2 dia...jom



So, miss nak tag



korang, jomlah join GA ni ramai2. Hadiah dia best n banyak giler..=)

Syieda_Joy 1st GA

Jom join GA lagi..harap2 ada luck kat sini, belambak join GA, tp x menang2 lagi..huhu




Syarat2 penyertaan:

1. follow blog syieda ini.
2. buat entry bertajuk " Syieda_Joy 1st GA "
3. letakkan banner kelakar ini di entry kamo dan linkkan ke blog syieda.
4. nak tag boleh x nak tag pun boleh.
5. done? pastekan URL blog kamo ke comment box di bawah. ^_^


~Siap..boleh lapor diri~

2nd GiveAway by LyssaSecret

Nak join GA lagi.., Jom usha syarat2 dia =)



Syarat - Syaratnya :

1. Follow Blog Lyssa (kalau tak nak pun tak pe . Tak paksa :)
2. Buat satu entry yang bertajuk : "2nd GiveAway by LyssaSecret".
3 . Tempek Banner di atas dalam entry tersebut.


4. Send link tersebut ke ruang Comment Entry Ini.
5. Tag kepada 3 orang Rakan Blogger anda.

Nak tag 

http://fazieyla.blogspot.com/
http://ceritaaleensepet.blogspot.com/
http://ashirashida.blogspot.com/

*Pemenang akan dipilih melalui Random.Org :) 
Dateline : 10 September 2011

cepat2 lah join, seminggu je GA ni. Reramai join barulah meriah kan.

Amadkhir's First Giveaway


Miss nak tag : Robot comel

~ Done~

Waahhh, simplenya entry..sebab apa simple? Sebab syarat dia pun simple..sapa nk join klik je banner kat atas ye =)

Tips tingkatkan traffik ke blog

Dah lama miss nak share tips ni. Sebelum ni miss ada sharekan tips untuk pasang iklan nuffnang pada blog dan cara-cara nak daftarkan nuffnang. If korang rasa teringin nak dapatkan BE daripada nuffnang, miss pun ada share jugak benda alah ni.Tapi benda ni lagi sekali, entry ni dikarang khas untuk blogger2 baru yang nak menapak dalam arena berblogging. Kepada senior2 yang belum pasang widget pun boleh jugak baca entry ni ye..hehe.

Ok, ni hanyalah salah satu tips untuk menaikkan traffik ke blog korang. Macam2 cara sebenarnya..tp miss nak share benda alah ni dulu..Apa korang kena buat? Klik ketiga-tiga web kat bawah ni dan daftar dengan diorang. Proses pendaftaran paling lama sehari..lepas tu follow la dia punya instruction




 






Ketiga2 web tersebut menggunakan prinsip yang sama untuk mendapatkan traffik. Miss amik contoh dari gengcyber.com..korang baca ye

 

Bagaimana GengCyber.com Berfungsi

 

1. Website / Blog anda: Daftar website atau blog anda dengan kami dan letakkan widget yang disediakan oleh kami. Prosesnya cukup mudah dan sememangnya tidak memerlukan kemahiran yang sangat rumit.

2. Post / Entri anda: Selepas meletakkan widget yang kami sediakan di blog anda, anda boleh meletakkan post atau entri anda di bahagian laman hadapan GengCyber.com setelah dilulusan oleh pihak kami.

 

Konsep GengCyber.com berfungsi

 
Langkah 1:
 
Setelah website / blog anda mendapat kelulusan dari pihak kami, anda dikehendaki meletakkan widget kami di blog anda.


Langkah 2:

Seterusnya, pengunjung dari website atau blog anda akan klik pada widget kami dan ini akan membawa mereka ke GengCyber.com melalui browser baru yang dibuka (ini juga bermakna pengunjung tidak meninggalkan laman web anda)


Langkah 3:

Kemudian, pengunjung dari blog anda tadi akan dibawa ke blog orang lain atau entri yang mereka klik sebelum ini dari blog anda.


Langkah 4:

Dengan menggunakan konsep yang sama, post anda akan kelihatan di blog orang lain dan kami akan membawa pengunjung kembali kepada blog anda.

Langkah 5:

Jadi,semakin hari pengunjung yang singgah di blog anda akan bertambah dari masa ke semasa.

Anda akan menerima 150-200% pengunjung yang anda hantar ke GengCyber.com. Sebagai contohnya, jika anda menghantar 1000 klik / pengunjung melalui widget di website / blog anda, kami akan menghantar 1500-2000 pengunjung yang berminat dengan post anda.




Amacam? Faham x kaedah dia...Apesal dan Oh!blog pun prinsip yang sama jugak. So, apa tunggu lagi..cepatlah daftar dengan ke3-3 web tu. Kalau nak tengok contoh, korang boleh tgk kat blog miss di akhir entry. Sesetengah blog..diorang suka letak kat bahagian atas entry. Terpulang kepada keselesaan masing2 la..Opps, sebelum Miss terlupa, 


Peringatan Paling Penting!

 

Widget kami ini wajib diletakkan di laman web ataupun blog anda. No widget, No trafik. No trafik, No talk.. Tiada trafik ke blog anda akan diperoleh selagi widget kami tidak diletakkan.

Sungai dalam laut

 
وَهُوَ الَّذِي مَرَجَ الْبَحْرَيْنِ هَذَا عَذْبٌ فُرَاتٌ وَهَذَا مِلْحٌ أُجَاجٌ وَجَعَلَ بَيْنَهُمَا بَرْزَخًا وَحِجْرًا مَّحْجُورًا

 “Dan Dialah yang membiarkan dua laut mengalir (berdampingan); yang ini tawar lagi segar dan yang lain masin lagi pahit; dan Dia jadikan antara keduanya dinding dan batas yang menghalangi.”
(Al Furqan 25:53) 


Korang suka tgk cerita "Discovery" x? Kalu suka..messti kenal dengan Mr.Jacques Yves Costeau.  Dia ni adalah seorang ahli oceanografer dan ahli selam terkemuka dari Perancis.  Orang tua berambut putih ini sepanjang hidupnya menyelam ke pelbagai dasar samudera di seantero dunia dan membuat filem dokumentari tentang keindahan alam dasar laut untuk ditonton di seluruh dunia. 


Comel kan..hehe

Cerita dia macam ni la lebih kurang...Pada suatu hari, ketika sedang melakukan eksplorasi di bawah laut, tiba-tiba dia menemui beberapa kumpulan mata air tawar yang segar dan sangat sedap rasanya kerana tidak bercampur/tidak melebur dengan air laut yang masin di sekelilingnya, seolah-olah ada dinding atau membran yang membatasi keduanya. 

Fenomena ganjil itu memeningkan Mr. Costeau dan mendorongnya untuk mencari penyebab terpisahnya air tawar dari air masin di tengah-tengah lautan.  Dia mulai berfikir, jangan-jangan itu hanya halusinasi atau khalayan sewaktu menyelam.  Waktu pun terus berlalu setelah kejadian tersebut, namun dia masih belum menemui jawapan yang memuaskan tentang fenomena ganjil tersebut. 

Sehingga suatu hari dia bertemu dengan seorang profesor muslim, kemudian dia menceritakan fenomena ganjil itu.  Profesor itu teringat pada ayat Al-Quran tentang bertemunya dua lautan (Surah Ar-Rahman ayat 19-20) yang sering dikaitkan dengan Terusan Suez .   Ayat itu berbunyi,   


مَرَجَ الْبَحْرَيْنِ يَلْتَقِيَانِ 
Maksudnya: Dia biarkan dua lautan bertemu.
(Al-Rahman 55:19)  

     
بَيْنَهُمَا بَرْزَخٌ لَّا يَبْغِيَانِ
Maksudnya:  Di antara keduanya ada sempadan yang tidak boleh ditembus.
(Al-Rahman 55:20)   





Selain itu, dalam beberapa kitab tafsir, ayat tentang bertemunya dua lautan tapi tidak bercampur airnya ditafsirkan sebagai lokasi muara sungai, di mana terjadi pertemuan antara air tawar dari sungai dan air masin dari laut.  Namun tafsiran itu tidak menjelaskan ayat berikutnya dari surat Al-Rahman ayat 22 yang berbunyi,  


يَخْرُجُ مِنْهُمَا اللُّؤْلُؤُ وَالْمَرْجَانُ
 Maksudnya:  Keluar dari keduanya mutiara dan marjan.
(Al-Rahman 55: 22)    


Padahal tiada mutiara yang dihasilkan di muara sungai. Terpesonalah Mr. Costeau mendengar ayat-ayat Al-Quran itu, melebihi kekagumannya melihat keajaiban pemandangan yang pernah dilihatnya di lautan yang dalam.  Al Quran ini mustahil disusun oleh Muhammad yang hidup di abad ke tujuh, suatu zaman yang mana belum ada peralatan selam yang canggih untuk mencapai lokasi yang jauh terpencil di kedalaman samudera. Berita tentang fenomena ganjil 14 abad yang silam benar-benar suatu mukjizat.  Akhirnya terbukti pada abad 20, Mr. Costeau berkata bahawa Al Quran memang sesungguhnya kitab suci yang berisi firman Allah, yang seluruh kandungannya adalah benar belaka.  Justeru itu, dia lalu memeluk Islam.


Allahu Akbar…! Mr. Costeau mendapat hidayah melalui fenomena teknologi kelautan.  Maha Benar Allah yang Maha Agung. Shadaqallahu Al `Azhim. 


Rasulullah s.a.w. berkata, “Sesungguhnya hati manusia akan berkarat sebagaimana besi yang dikaratkan oleh air”.  Bila seorang bertanya, “Apakah caranya untuk menjadikan hati-hati ini bersih kembali?” Rasulullah s.a.w. berkata, “Selalulah ingat mati dan membaca Al Quran.” 




Jika korang adalah seorang penyelam, maka korang harus mengunjungi Cenote Angelita , Mexico .  Disana ada sebuah gua.  Jika menyelam sampai kedalaman 30 meter, airnya air segar (tawar), namun jika menyelam sampai kedalaman lebih dari 60 meter, airnya menjadi air asin, lepas tu korang dapat melihat sebuah “sungai” di dasarnya, lengkap dengan pohon dan daun daunan.   




Setengah pengkaji mengatakan, ia bukanlah sungai biasa, ia adalah lapisan hidrogen sulfida, nampak seperti sungai… luar biasa bukan? Lihatlah betapa hebatnya ciptaan Allah SWT. 

    

    
  

 أَمَّن جَعَلَ الْأَرْضَ قَرَارًا وَجَعَلَ خِلَالَهَا أَنْهَارًا وَجَعَلَ لَهَا رَوَاسِيَ وَجَعَلَ بَيْنَ الْبَحْرَيْنِ حَاجِزًا أَإِلَهٌ مَّعَ اللَّهِ بَلْ أَكْثَرُهُمْ لَا يَعْلَمُونَ

Atau siapakah yang telah menjadikan bumi tempat menetap dan telah menjadikan sungai-sungai di antara bahagian-bahagiannya serta telah menjadikan untuknya gunung-ganang yang menetapnya; dan juga telah menjadikan di antara dua laut (yang masin dan yang tawar) sekatan (semula jadi) yang memisahnya? Adakah sebarang tuhan yang lain bersama-sama Allah? (Tidak!) bahkan kebanyakan mereka (yang musyrik itu) tidak mengetahui.
(Al-Naml 27:61)



 



Nota: Terdapat perselisihan pendapat mengenai keislaman Jaques Costeau. Apa yang penting yang mahu ditonjolkan di sini ialah kebesaran Allah dalam penciptaanNya dan bahawa al-Quran itu mukjizat yang agung. Miss olah isi kandungan artikel ni sikit2..harap dapat memberi manfaat buat semua yang membaca

Isu pengharaman pemakaian tudung di IPTA dan IPTS di Malaysia



Isu pengharaman pemakaian tudung di IPTA dan IPTS di Malaysia. Ahli-ahli parlimen negara sudah mendapat kata sepakat bagi mengharamkan pemakaian tudung bagi pelajar wanita di IPTA dan IPTS di Malaysia ini berikutan dengan faktor-faktor kesihatan. Ini kerana pelajar-pelajar wanita yang memakai tudung ini didapati kurang mendapat prestasi yang agak cemerlang. Kenyataan ini juga disahkan oleh pakar-pakar di hospital selayang yang membuat kajian terperinci pemakaian tudung ini.

Mereka berkata tudung ini akan menyebabkan pengedaran udara yang kurang dan menyebabkan kepala yang melindungi otak akan menjadi kurang segar dan akan menjadikan otak mereka tidak aktif seperti pelajar-pelajar yang tidak memakai tudung. Jadi bagaimana isu ini boleh berlaku topik ini sengaja ditulis dan hanya disiarkan kecil sahaja di bahagian muka surat yang sekiranya tidak diteliti tidak akan nampak.

Adakah kerajaan Malaysia takut akan hal ini. Yang dulu begitu marah terhadap Singapura yang memberhentikan 2 orang murid perempuan kerana memakai tudung ke sekolah. Ape susah jadi dengan isu ini diam begitu sahaja. Sekarang ape sudah jadi paku dulang paku serpih mengata orang dia yang lebih. Sekarang Malaysia sanggup mengHARAMkan pemakaian tudung pihak JAKIM juga tidak dapat berbuat apa-apa dengan isu ini. Ini kerana semuanya terletak di tangan menteri-menteri di Malaysia.

Bagaimana pula dengan Pak Lah yang selalu menjadi Imam di masjid-masjid, adakah beliau juga bersetuju dengan isu pengharaman pemakaian tudung ini. Jadi bagaimana seorang Imam boleh setuju tentang pengharaman pemakaian tudung ini.

Bagi pihak Universiti Islam Antarabangsa Malaysia (UIAM). International Islamic University Malaysia (IIUM) juga hanya menunggu dan lihat sahaja apa yang akan terjadi. Universiti ini dahulu yang mewajibkan setiap pelajar wanitanya memakai tudung apabila memasuki kawasan universiti kini hanya mengambil endah tak endah sahaja mengapa MALAYSIA sekarang ini. MALAYSIA yang dulunya dikenali kerana agama rasminya adalah agama Islam. Kini boleh mengharamkan pemakaian tudung di Malaysia yang kita semua sudah maklum sebagai seorang wanita Islam wajib memakai tudung.

Isu ini sengaja tidak digembar-gemburkan agar tidak mahu berlaku kekecohan ataupun apa-apa reformasi. Pihak media massa seperti TV juga tidak mahu mengambil inisiatif bagi membetulkan semua ini. Adakah Malaysia sudah lemah..

Pihak menteri juga sudah mengeluarkan notis bagi pengharaman pemakaian tudung ini di semua IPTA dan IPTS dan juga akan menghantar notis ini ke sekolah-sekolah. Pihak menteri juga telah menyenaraikan beberapa jenis tudung yang haram dipakai sewaktu berada di dalam sekolah ataupun kawasan kampus antara jenis tudung yang tidak boleh dipakai ialah:-

1)TUDUNG SAJI;
2)TUDUNG PERIUK;
3)TUDUNG TERMOS;
4)TUDUNG CAT;

dan berbagai-bagai jenis TUDUNG BOTOL yang selalu menjadi permainan murid sekolah masih di dalam pemerhatian

Korang rasa sakit hati tak? Miss pun sama jugak. penat je baca. Ok, miss nak kreditkan  entry ni kepada blog http://www2.adamainaa.com/ . Sebenarnya, x tahu siapa penulis asal. sebabnya entry ni dah pun tercopy and tercopy. Miss dah pernah terbaca entry ni beberapa tahun dulu..tp still boleh terkena lagi..aduyaii, liza..liza, mana la ada menteri2 yang bersidang raya2 ni..=p. 




P/S : Harap-harap Miss bukan orang terakhir yang terkena. LOL

Pemenang GA saya giler bola

Sebelum miss umumkan pemenang kepada GA kali ni, miss nak listkan dulu peserta yang sangat rajin and sangat2 best sebab sudi join GA miss ni...walaupun x byk peserta, tp cukuplah untuk memberi kepuasan kepada Miss. At least Miss bolehlah membuat sedikit amal jariah.

Senarai peserta :
  1. http://sukahati-fieda.blogspot.com/2011/07/give-away-saya-giler-bola.html
  2. http://nanakimie.blogspot.com/2011/07/giveaway-saya-giler-bola.html 
  3. http://ablogforgiveawaylovers.blogspot.com/2011/07/giveaway-saya-giler-bola.html
  4. http://gift4blogger.blogspot.com/2011/07/give-away-saya-giler-bola.html  
  5. http://haffizmohdnoorbornthisway.blogspot.com/2011/07/saya-giler-bola-bola-giler-saya.html
  6. http://syasyahmania.blogspot.com/2011/07/aku-nmpak-kat-chatbox-n-aku-sgt.html  
  7. http://contestdansuzlin.blogspot.com/2011/07/ga-saya-giler-bola.html 
  8. http://coretanhatiku90.blogspot.com/2011/07/give-away-saya-giler-bola.html
  9. http://juekikilala.blogspot.com/2011/08/saya-gila-bola.html 
  10. http://vanillaicegirls.blogspot.com/2011/08/give-away-saya-giler-bola.html
  11. http://cpluckiest.blogspot.com/2011/08/give-away-saya-giler-bola.html 
  12. http://tiefazatie.blogspot.com/2011/08/give-away-saya-giler-bola.html
  13. http://rez90.blogspot.com/2011/08/give-away-saya-giler-bola.html 
  14. http://aboutme93.blogspot.com/2011/08/click-above-banner-to-join-this-superb.html
  15. http://azatiesayang-contest.blogspot.com/2011/07/give-away-saya-giler-bola.html 
  16. http://fadzillah-kamarudin.blogspot.com/2011/08/give-away-saya-giler-bola.html 
  17. http://akuanakmuda77.blogspot.com/2011/08/give-away-saya-giler-bola.html 

Ok, 17 orang..disebabkan ada 17 orang yang rajin ni maka wujudlah GA ni...So, miss nak bagi kiss sikit lah kat korang2 yang join ni..heh, sudi2 lah terima ye




~ Mmmuahhhhhhh ~


Ini kira hadiah saguhati la kepada yang x berjaya. Penilaian pemenang kepada GA miss adalah berdasarkan entry. Dalam 17 orang peserta ni..miss tertarik kepada 2 entry iaitu dari


1. Nanakimie

"Saya Giler Bola..... "

duduk berehat dikerusi malas
sambil berehat menonton tv
kalo dolu nak nengok bola pon malas
sekarang pantang Malaysia lawan dah tercangok depan tv

petang-petang main buaian
dah puas main terus pancing ikan
even kelab luar negara eden tak layan
kalo dapat poster free sapa yang tak nak kan
 
 
 
2. Razz
 
"Saya Giler Bola.."
-Saya giler bola sangat sebab Malaysia pernah menang banyak kali dalam game sebelum ni.
- Saya giler bola sehingga bebola ikan dan bebola sotong pun saya anggap ianya bola sepak. 
-Walaupun saya giler bola, tapi sebenarnya saya tak gila pun.
- Saya juga jadi giler bola sebab Malaysia kalah dengan Singapore aritu..hehe..
- Saya giler bola tapi saya tak suka main bola..haha..
-Disebabkan saya tak suker main bola, maka saya pure-pure giler bola..

Saya jadi giler bola sebab saya join contest ni.. :)
Amacam..hehe..
 
(Cikgu suka main bola, hari- hari cikgu main bola)
 
 
 
 
 
Ok, penin jugak kepala Miss nak pilih yang mana satu the best. Tapi disebabkan slogan dari blog Razz ada selitkan dialog dari filem P.Ramlee kegemaran Miss (Masam-masam manis)**yang kaler merah tu..Then, dengan segala hormatnya Miss menobatkan
 
-
-
-
-
-
-
 
 
 
adalah pemenang kepada my first Give Away " Saya Giler Bola" . Kepada yang x berjaya cuba lagi ye..byk lagi GA or contest miss akan buat lepas ni..=)..and sekali lagi tahniah kepada Razz.