This will become super duper great memory of us

Assalammualaikum semua. Kepada yg sudi singgah blog ni, terima kasih banyak2. So, memandangkan kerja dh x berapa banyak because alhamdulillah semua dh hantar. Tinggal beberapa lagi je yg belum submit. Barulah sekarang ada kesempatan nk update, itu pun sebab kesian kt blog ni, owner dia buat macam dia x wujud. Sorry my beloved blog, busy sgt. Sekarang ni dah sampai ke penghujung semester 8. Insya Allah bakal bergelar graduan x lama lagi. Walaupun belum habis, tp rasa macam semalam je baru jejak kaki kat Shah Alam ni untuk sambung degree. Mak, abang and adik yang hantar untuk daftar masa tu. Tup-tup hampir genap 3 tahun belajar kat sini. I'm 24 already..Masya Allah, it is too fast. Sepanjang semester yang terakhir memang byk sgt benda yg jadi, maybe nk tinggalkan memory untuk dikenang masa depan, untuk diceritakan kat adik2, anak2 or cucu2 nanti. Ekeke

1. Firstly masa awal2 sem dulu....susahnya lah nk cari pengganti untuk rumah sewa. Lezza dapt kolej semester 8 ni. So, kena la cari orang ganti rumah sewa kt Kristal tu. Ada beberapa incident yang kalau nk kenang balik memang kelakar. Aku gaduh kau, kau gaduh aku. Nasib x bertumbuk or bercakaran je gegirl engine ni. Haha, funny

2. Pastu tu Lezza join Sukol (Sukan antara kolej) sebagai wakil kolej mawar. Ni lah first time wakil kolej seumur hidup. Masa diploma dulu pun x pernah join sgt aktiviti kolej ni. Tapi memang agak bertuah la dpt no 3. Siap dapat medal lagi tu.Uhuhu, thanks Mawar. Rasa-rasa sukan apa yang Lezza join ni? Hah, pikir jangan x pikir. 

Wakil kolej Mawar (us yg pinky) and kolej Jati
3. Warggghh, sem lapan kan. Mestila ada majlis pra graduan (MPG) untuk meraikan bakal-bakal graduan. Walaupun ramai member2 rapat x join tp x pe lah. Yang penting siapa yg pergi tu, uoolss memang sporting habis mlm tu. Ramai dari matrix but anyway dewan superb, makanan superb and most impostant things u all memang superb. Thanks sebab create memory bersama =)

Sebahagian yang join MPG

Gegirls dari diploma
3. Lepas dinner MPG, x sangka pulak yang kolej mawar adakan malam penghargaan untuk para atlet. Yeay, makan free. Siapa x nk kan. Tapi 3 orang je dari team kami yang join sebab dinner ni memang dia buat masa tengah peak time untuk student2 submit assignment, test and so on. Kami je la yg x berapa nk sedar diri...ekeke, yg penting makanan dia memang sedap n siap dapat hamper. Luv u Mawar again. 

Excited dapat hamper
4. Dicelah-celah kesibukan study, mana nk siapkan report FYP, assignment, test, kelas...Lezza dan mereka sempat attend kursus kawin. Kelakarnya, semua yg pergi ni budget dah berpunya. Hehe, tapi .... mana tau lepas ni ringan sikit jodoh kan. Lepas syarat, dh bole kawin la. Alamak, gatal sudah....hehe


5. Kali ni memang best sebab all my member join dinner "Grand Award Night". Ramai dari dean list ni dari semester 8. Itu yang lagi masyukkk. Uhhh...mlm ni agak menahan kelaparan because why?? Terpaksa tunggu semua budak amik sijil dekan dulu baru blh makan. Omo, lapaq chek.

Muka2 bakal engineer, Insya Allah  - part 8

Kami team..yeay
Terlupa pulak...visit untuk subject air-conditioning kat Hospital Sg Buloh. I love the visit, i love the environment. Maybe lepas ni boleh mintak kerja jadi mechanical engineer kat mana-mana hospital. Boleh berkenalan ngan doktor2 muda....Ehehh



Lepas ni kita semua akan membawa haluan masing2. Terlupa pulak, FYP belum settle....lepas presentation and submission hard cover baru blh rasa heaven. Ehehe, sekarang pun da rasa heaven. Lezza, please sedar diri sikit.... Sepanjang degree banyak betul pahit, manis, tawar, masin dengan kawan2 ni. Sumpah boleh guling2 lepas ni bila teringat balik. If ada yang akan sambung master , i bet feel dia never be the same. So, appreaciate apa yang masih berbaki. Cuma satu je rasa terkilan sangat....sangat....dan sangat.....

I hope and doa yang one day i could meet him face to face to clear things between us. It feel really awkward until this problem is resolve. One day, x suka la rasa perasaan ni lama2. X best dan sangat x best. You guys will never know what i feel inside. Dah, x payah pikir siapa dia tu. Hehe...Ok, thanks sebab sudi baca entry ni sampai habis. Nanti Lezza update lagi...muah2. Hehe



Keputusan Penuh PRU 13 (Pilihan Raya Umum)


Keputusan muktamad Parlimen:3.58am 

BN 133 VS Pakatan 89





PERLIS: BN (13), Pas (1), PKR (1) – BN memerintah
KEDAH: BN (21), Pas (8), PKR (3) – DAP (2) – BN memerintah
KELANTAN: BN (12), Pas (32), PKR (1) – Pas memerintah
TERENGGANU: BN (17), Pas (14), PKR (1) – BN memerintah
PULAU PINANG: BN (10), DAP (19), PKR (10) Pas (1) – DAP memerintah
PERAK: BN (31), DAP (18), PKR (5), Pas (5) – BN memerintah
PAHANG: BN (31), DAP (6), Pas (3), PKR (2) – BN memerintah
SELANGOR: BN (10), DAP (10), PKR (9), Pas (8) – Pakatan memerintah
NEGERI SEMBILAN: BN (22), DAP (11), PKR (3) – BN memerintah
MELAKA: BN (21), DAP (6), Pas (1) – BN memerintah
JOHOR: BN (36), DAP (12), Pas (3), PKR (1) – BN memerintah
SABAH: BN (45), PKR (6), DAP (4), STAR (1) – BN memerintah
SARAWAK (31): BN (25), DAP (5), PKR (1), STAR (0) – BN memerintah



Sumber: