"LATAR BELAKANG ARTIKEL HITAM ATAU PUTIH PALING BEST?? | SEGMEN"

Assalammualaikum dan Selamat menyambut Ramdhan. Kali ni Miss nk join segmen dari blog wan cikgu muzik. Segmen ni berkaitan latar belakang artikel hitam atau putih. Dah lama x mengarang sejak habis SPM 4 taun lepas..kalu ada salah susunan ayat, harap maaf ye cikgu.

Cara-cara ni join segmen ni.. 

1.Tempek banner kat blog - done


2.Buat entri bertajuk "LATAR BELAKANG ARTIKEL HITAM ATAU PUTIH PALING BEST?? | SEGMEN" - done

Korang masuk blog miss mesti korang perasan yang blog ni menggunakan latar belakang warna hitam. Actually warna hitam and oren adalah warna favourite miss (baru2 ni gila warna tema naruto..hehe). So, korang boleh tengok la kan yg background warna hitam and tajuk2 besar suma warna oren. Even shoutbox pun warna hitam and oren. Tapi sekarang perbincangan kita mengenai latar belakang artikel..ok, miss dh lari dari topik.

Bagi pendapat miss, warna hitam ni elegan, sempoi and menawan. X dpt dinafikan ramai bogger2 perempuan yang gemar memilih warna2 lembut untuk latar belakang artikel diorang terutama pink and purple. Tapi miss lain skit, susah nk jumpa blogger perempuan yang guna background hitam. Masa awal Miss menceburkan diri berblogging, Miss suka sangat gunakan font yang berbagai warna..warna warni, sampai pening kepala nak baca. Sekarang miss dah tetapkan yang font untuk artikel warna putih. so, x lah serabut sangat.

Background hitam jugak menimbulkan warna2 lain..contoh kalu kita letak picture yang warna oren ke (oren jugak yang miss pilih) memang terang lagi menyuluh pic tu kan..Tapi masing2 ada pendapat yang tersendiri, and satu lagi..semua blogger2 otai menggunakan background putih,  maybe one day miss akan tukar background jadi warna putih pulak (boleh gitu=p)


3. Tag seorang kawan korang dan ajak dia join (jangan paksa ok) - done

miss nak tag - razz espada


Korang berminat nk join? Klik je kat banner tu...Miss dah linkkan ke blog wancikgumuzik. Cikgu..miss x de FB, x leh nk ping..camna erk?


5 comments:

Pencinta Coklat said...

Miss memang lain dari lain heheh ... perempuan kat luar sana ramai guna warna pink, merah tapi miss pakai hitam ... lain dari lain baru best betul tak miss ? ;-)

miss lyzeer said...

hehe..itu la =P

wan_cikgumuzik said...

its awesome..!! rasanya 1st time jumpak blog wanita yang berlatarbelakang itam nihhh.. agak teruja saya di sini.. apatah lagi dengan huraian entri awk yang baik.. tahniah kerana awk dah berjaya berkongsi pendapat dengan rakan2 awk.. good job..!!

xperr.. x ping kat FB pon xper.. tuu bukan penting.. yang penting, pendapat awk dibaca oleh kawan2 awk... itu yang lebih terbaik..

thanks join segmen cikgu.. saya sangat hargainya..

miss lyzeer said...

kiranya karangan saya dapat A lah ni ye...hehe =p

EmpayarUtama said...

eh samalah kita... Aku yang baru nak (blom lg) tua pun minat Naruto eheheheh...