Contest Blog Cik Saz



Ok, Bersedia semua..Lezza nak join contest ala-ala fairies ni. Owner dia suruh senaraikan 3 impian. Hurm...impian, kalu nk ikutkan memang banyak. Tapi dia nk 3 je. So, 3 pun 3 la. Hehe


Impian Pertama (Jangka masa pendek)
Owh...Lezza nk sangat memiliki smartphone. Ala yang kecoh2 android tu. Nampak x picture kat bawah ni..sungguh ohsem kan.




Impian kedua (Jangka masa panjang-3 serangkai)
1) Rumah tangga yang penuh dengah kasih sayang.
Saya x sabar nk kawin, ada suami and anak2. Tapi the biggest problem is saya masih belajar (belum bekerja) and masih belum berjumpa dengan Mr Right =P..(Gatal sudah)




2) Kereta sport
Lezza adalah seorang yg suka pada sukan. Bole cakap cam i am sporty woman la. So, jiwa nk memiliki benda2 yang looks sporty ni sangatlah  tinggi. My favorite car Mazda RX-8 or Ferrari Italia. Sungguh superb.



3) Seorang Engineer professional
Untuk memiliki 2 benda kat atas, of course Lezza kena ada kedudukan kewangan yang kukuh like become an engineer.




Impian Ketiga
Lezza teringin sangat nk menjelajah dunia. Nak tengok tempat orang. Mesti bestkan..pergi Paris, kota romantik...etc



Thats a few part of my dream. Hope mampu terlaksa =) Amacam owner blog (sambil angkat kening)..bole diterima x penyertaan ni..Hehhe. Eheh..lupa pulak, sesiapa yg rasa nk join ni jangan segan and jangan malu. Klik je banner kat atas sebab Lezza dah linkkan ke blog Cin Saz.


Kereta Hybrid

Before Lezza tulis panjang lebar...even thought kereta hibrid ni issue lapuk, tapi Lezza yakin ada segelintir yang macam Lezza. Masih terpinga2 nk memberi hujah mengenai kereta hybrid ni. Kan...kan..ngaku je la. Kalu korang sampai ke page Lezza ni maksudnya korang pun masih mencari2 kereta hybrid ni apa sebenarnya. Hehe, Jom kita


Maksud
Kereta Hybrid ni merujuk kepada kenderaan yang tidak bergantung kepada kuasa bateri atau petrol sepenuhnya tetapi juga enjin pembakaran dalaman yang memacu generator untuk membekalkan elektrik dan juga untuk pemanduan secara langsung. Ok, secara amnya kereta hybrid ni menggunakan lebih daripada satu sumber tenaga untuk menggerakkan kenderaan.

Kelebihan
Kelebihan kereta hybrid berbanding kereta biasa adalah ianya menjimatkan bahan api dan seterusnya mampu menyurangkan pencemaran alam sekitar. Ia juga merupakan enjin petrol teknologi terbaru, pelepasan karbon monoksida kereta hybrid adalah 80% jauh lebih rendah berbanding dengan kereta biasa. Bateri kereta hybrid macam bateri biasa cuma yang membezakannya adalah bateri ni mestilah mempunyai capasiti and keupayaan untuk menggerakkan kereta for a couple of miles.

Contoh


ok, kalau korang ada tambahan idea..bolehlah komen kat ruangan yang disediakan. Thanks sebab sudi baca =)

Updated segmen

Dengan ni, Lezza sebagai penganjur rasmi segmen ni mengisytiharkan bahawa segmen: tambah follower sampai pengsan telah tamat secara rasminya. Senarai peserta terkini akan diupdated. Lezza mengucapkan ribuan terima kasih kepada semua yang telah berjaya menjoined kan diri untuk menyertai segmen pertama anjuran Lezza De Blog. Hope lepas ni, follower korang semua akan bertambah. Jangan risau, Insya Allah, bila2 Lezza ada kelapangan, Lezza akan berkunjung ke blog korang. Satu je Lezza mintak, Lezza harap semua yang joined ni melapangkan diri untuk follow semua peserta segmen ni. Thanks sebab sangat sporting and senarai nama boleh klik di bawah...


Segmen: "Tambah Follower Sampai Pengsan"

**Entry melekat selama 2 minggu**


Assalammualaikum semua, apa khabar? Hope sihat di hari Jumaat yang indah ini. Nampak x banner doremon tengah makan ice-cream kat atas? Comel kan..haha. Tapi pagi ni Lezza x mau cerita panjang pasai doremon tu, kita nak cerita pasal segmen. Alrite, tarik nafas dulu semua. Ini adalah percubaan pertama Lezza nak anjurkan segmen. Harap ramai yang join. 


Sebab Leeza anjurkan segmen ini
  1. Nak rasa pengalaman sebagai penganjur segmen. Selalunya asyik main segmen orang je
  2. Segmen ni sebenarnya Lezza buat khas untuk blogger2 baru yang follower x seberapa. Lepas ni x payah la korang pegi shoutbox orang lain cakap "Done follow u. follow saya balik". Sebenarnya blogger2 yang senior ni x berapa gemar tentang istilah "I follow u, u must follow me back". Anggap segmen yang Lezza buat ni sebagai platform untuk korang tambahkan follower k. Peace..
  3. Nak tambahkan follower di 'Lezza de blog" lah..hehe
  4. Merapatkan ukhwah sesama sahabat blogger

Syarat2 (kita guna yang basic je)
  1. Follow blog Lezza ni **klik je kat belah kanan tu
  2. Letak banner segmen kt post korang..linkkan ke blog Lezza
  3. Buat lah satu entry khas untuk segmen ni dengan title Segmen: "Tambah Follower Sampai Pengsan" (simple2 pun x pa). Bagitau nama ke...sebab jadi blogger ke..apa2 je
  4. Jangan lupa komen kat ruangan komen and bagi link entry korang sekali


Tarikh tutup: 3/3/2012

Simple je kan syarat dia, Lezza x nak susahkan diri sendiri dan jugak korang. Meh la kita join reramai k...eh, lagi satu..Lezza minta jasa baik semua yang join segmen ni untuk follow semua blog yang join segmen selepas Lezza tutup penyertaan pada 3/3/2012. Barulah namanya tambah follower sampai pengsan. ye idak..peace. Lezza akan sentiasa update list peserta dari semasa ke semasa.