Aku suka Dia

Aduhhh....mood jiwang x habis2. Layan je lah lagu bawah ni


Everytime we touch - cascada

Kalau Ada ingin menjadi kita

ohohoh...lepas bangun tidor terus rasa ada bahan nk olah kat ruangan ni. Korang pernah terperasan x..kekadang kat mana2, kalau2 ada seseorang yg ingin menjadi kita. Ok, benda ni nampak cam carca merba apa yng miss cuba sampaikan.

Ok, this is for the example la kan..


1) Miss selalu rasa rendah diri sebab rasa miss ni x cantik, gelap and rendah
2) Miss lagi rasa rendah diri bila terfikirkan yang miss datang dari keluarga yang sangat sederhana
3) Kekadang miss rasa cam miss ni kurang cerdik berbanding ngan kawan2 miss yang lain
4) Miss selalu rasa malas sangat nk buat apa2 sebab miss suka tido..haha
5) Miss selalu rasa yang Miss seorang yg gemoks..
6) Apa lagi..korang tambah la sendiri

Tapi...bila dipusing pala otak yang x berapa betul ni. Cuba tengok kat sekeliling kita, miss tak tau korang punya sekeliling cam mana kan. 

Contoh lagi..

1) Adik miss selalu cakap miss ni comel (Kuang2. Sila muntah darah sesiapa yang kenal miss ye)
2) Adik2 miss jugak kalu dh besar nk jadi cam miss (Belajar tinggi, jadi student u). Kira cam idola la..hehe
3) Family miss jugak sangat happy and sangat meraikan kalu miss balik ke kg


Bukan adik2 je, kalulah ada kengkawan yang dalam diam2 suka buat apa yang korang buat kan..Eheh. Maksudnya apa??

"Aku ni x lah manusia yang teruk sangat kat muka bumi ni, sebab.........ada jugak orang yang suka tengok apa yang aku suka tengok, suka warna kegemaran aku jugak, suka berfikir dengan cara aku berfikir, sudah mula bersenam lepas tgk aku bersenam. Suka makan KFC lepas tau aku suka KFC (ada ke cam gini..entah, aku bohong je) Suka dengar lagu yang aku dengar..bahagia bila bersama ngan aku (chit..kekekeke)"




Ok, now for the conlusion (amik tisu siap2 untuk lap air mata akibat penggunaan grammer yang berterabur di blog ni). To be humble is very good attitude because it make us feel down to the earth. But, to be very humble is not very good enough because you will forget the other person who are not lucky as your are. Make your life happy because you need to appreciate everything happen in your life and if not you will regret it later. Time is so priceless, keep the memory until the time you will make the story line of yours and tell to your grand, grand son.




Nota kaki tangan: Apa bendalah yang aku merapu2 kat atas tu..trimas la sebab sudi melayan coretan2 geli2 aku...Kuang2

Hidup Si Kosong

Lamanya x berupdate...sejak kebelakangan ni macam tersangat x de idea untuk tulis entry. Ok, miss tau yang korang mesti bosan bila baca entry blogger lain kalu dia tulis ayat nyampah cam miss tadi kan "xda idea nk updatelah, busy dengan kelas la, dan lain yang sama maksud dengannya".


Kalu tengok kat title entry ni, "Hidup Si Kosong". Mean?? Bosan2 ni, So jom kita bincang pasal "HIDUP". Selalu kita dengar perkataan ni kan, tapi korang faham ke maksudnya? Apa tujuan korang hidup kat atas muka bumi ni?? Mengejar cita2 dan impian? Menjadi manusia terkaya di dunia? Mendapat isteri terseksi dan tercantik or dapat husband yang paling awesome cam abang Aaron kita (Auu)..haha. Miss tau..miss tau, sebagai seorang blogger mestilah korang nk blog korang jd femes cam Hanis Zulaikha, Ben Ashaari or Fatin Liyana yang ada beribu riban follower kan. Ekekeke, just joking..jangan simpan lam ati pulak.

Kalau nk fikir2 balik...kita belajar, kita dapat kerja, disamping tu dh jadi cam blogger2 yang femes tu, kahwin, dapat anak..bela anak sampai besar, pastu kita tua..then? Mana kesudahan kita? Siapa nk tolong jawab..cepat angkat tangan. peace....X nak cakap banyak, miss pun kurang sgt ilmu didada. Marilah sesama kita hayati keindahan ayat2 dibawah ni


Dihiaskan(dan dijadikan indah) kepada manusia: kesukaan kepada benda-benda yang diingini nafsu, iaitu perempuan-perempuan dan anak-pinak, harta benda yang banyak bertimbun-timbun dari emas dan perak, kuda peliharaan yang bertanda lagi terlatih, dan binatang-binatang ternak serta kebun-kebun tanaman. Semuanya itu ialah kesenangan hidup di dunia. Dan (ingatlah) pada sisi Allah ada tempat kembali yang sebaik-baiknya (iaitu syurga). (Aali-Imran: 14)

**Kebanyakkan kita memang termasuk dalam golong yang Allah sebut tu, taksub sangat dengan duniawi **


" Tujuan utama Allah menciptakan manusia adalah supaya manusia menjadi abdi kepadaNya, dengan melaksanakan semua suruhanNya dan meninggalkan laranganNya. Oleh itu, seseorang yang dipandang oleh Allah dengan pangkat “Hamba” adalah mulia di sisiNya.

Selain itu, Allah juga menjadikan manusia sebagai khalifah di bumi. Dalam ayat ini, ternyata Allah telah memberikan manusia suatu kedudukan yang tinggi dengan memilih manusia sebagai khalifah, jawatan yang tidak diterima oleh makhluk lain. Namun jawatan penting ini merupakan amanah dan tanggungjawab yang perlu dipikul bukan sebagai pangkat atau kedudukan yang perlu dibangga-banggakan.

Allah menyatakan bahawa manusia beroleh keuntungan (di dunia dan akhirat) dengan melaksanakan tugasan tersebut. Pelaksanaan suruhan amar ma’ruf dan nahi mungkar hanya dapat dilaksanakan dengan efektif dengan adanya kuasa. Kekuasaan yang ada pada manusia ini perlu disalurkan dengan cara yang betul dan adil. "



Nota kaki tangan: Kalaulah bukan menjadi hamba abdi dan khalifah kepada-Nya, memang kita ni x de matlamat dan tujuan nk hidup di bumi Allah ni. So, sesamalah kita renungi dan muhasabah diri...peace

Contest Aku Nak Bagi Miss Lyzeer SENTAP

Post edisi GAM CAP AYAM...nak baca entry terbaru, scroll je ye =)


Setelah join beberapa segmen. Tetiba Miss dapat idea nak buat contest ni pulak. Bukan apa, kalu blog ni x de sticky post rasa cam sunyi je, **padahal baru minggu lepas closing GA yang pertama. LOL. Contest kali ni pun miss akan bergerak secara bersendirian, sesiapa yg bermurah hati nk jadi sponsor dipersilakan..chewahh



Contest ni senang je..
  • x payah follow blog ni ( kalu nk follow sebab ikhlas ye....x de paksaan sama sekali, peace)
  • x payah tag sesiapa (miss tau, korang pun bukan rajin sgt nak tag2 orang..kui2)
  • x payah like my fan page (miss x de official fb pun LOL)
  • x payah tempek banner kat side bar (bg semak korang punya side bar yg sedia semak tu dah..haha, peace lagi sekali )

Abis tu korang nk kena buat apa sebenarnya ni? ** budget ada org nk baca entry kau ni liza **



Perhatian kepada sesiapa yg berminat shaja ye..baca arahan dibawah ni betul2


1. Tempek banner contest ni kat entry korang (linkkan ke blog miss)


2) Namakan title korang dengan " Contest Aku Nak Bagi Miss Lyzeer SENTAP "

3) Dah nama contest pun nak bagi Miss Lyzeer sentap kan, so..Korang di "wajibkan" untuk menyentapkan Miss dalam entry korang.

Benda ni yang  paling penting. How? Good question u guys..Korang diberi peluang yang sgt besar oleh miss untuk mengkritik blog ni. Berilah pendapat atau cadangan2 yang boleh menyentapkan miss. 

Contoh: Header awak ni buruk la..tukar la gambar hantu mak limah ke, baru gempak sikit

Faham x? Tapi...
  • Miss mementingkan penggunaan bahasa melayu
  • Kutukan yang membina sangat2 dialu-alukan
  • Kata2 yang terlalu kesat akan terus direject penyertaan oleh miss..

Contoh: Dowh, blog kau ni cam haram sial..baik nenek aku buat blog cantik lagi pada kau..pegi mampos la

Ikut suka hati la korang nk buat entry panjang mana. tapi perlu diingtkan bahawa penilaian pemenang berdasarkan entry..no random2 org k. Miss yang akan menilai sendiri. Sesiapa yang berjaya membuatkan miss tersedak air liur basi ni. haha, dia bakal dinobatkan sebagai juara aka pemenang


3) Dah siap entry..submit le penyertaan korang kat ruangan komen ye..(linkkan entry korang)


Hadiah kepada pemenang

Tempat Pertama

RM50 (dibank in terus ke akaun anda)
Review Page Alexa dengan 5 bintang
Entry terbaik daripada blog korang akan dijadikan sticky post di blog miss selama 2 minggu
Miss akan komen 10 entry korang


Tempat Kedua

RM30 (dibank in terus ke akaun anda)
Review Page Alexa dengan 5 bintang
Miss akan komen 10 entry korang


Tempat Ketiga

RM20 (dibank in terus ke akaun anda)
Review Page Alexa dengan 5 bintang
Miss akan komen 10 entry korang


10 hadiah saguhati

Review Page Alexa dengan 5 bintang
Miss akan komen 5 entry korang

Amacam? best x hadiah dia..ada sesetengah dari korang x tahu review page alexa tu apa kan..Korang boleh memantopkan pengetahuan kat entry lama miss yang bertajuk Jom Exchange " Review Alexa ". Contest ni akan tetap berjalan walaupun jumlah penyertaan adalah satu. Nasib dia la kan..hehe, buta2 miss bagi RM50 kat dia without ada pencabar. Ada berani nak type ayat muntah darah kat gua..silakan..hehe




Tarikh contest berlangsung 

8/9/2011 sehingga .............. (x tahu lagi bila nk tutup)
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-


Senarai peserta yang nak bg Miss sentap

10 Magis cinta

Tudia..mood jiwang dh mai dah..hehe, mesti korang2 yang tengah reading entry ni pernah bercinta kan..x pun tengah bercinta. Kalau x pernah bercinta tu, welcome to the club lah ye..Miss lah presiden kelab tu " i'm single forever ". Hehe. Usha sikit cinta ni apa sebenarnya ye..


Sekian lama mengetahui cinta itu indah dan membahagiakan. Apabila ianya datang dalam kehidupan seseorang itu, segala yang pahit akan menjadi manis, segala yang sakit akan terawat dan segala yang yang buruk akan menjadi cantik. Itulah antara magisnya sebuah cinta.

  • Cinta mampu mengubah kehidupan seseorang dalam sekelip mata, antaranya mampu membuatkan yang kaya menjadi miskin dan yang miskin menjadi kaya.
  • Hanya dengan cinta seseorang yang tidak pernah senyum, pemarah dan panas baran boleh mengukir senyuman setiap saat
  • Cinta boleh menjadikan satu saat itu begitu membahagiakan tetapi cinta juga sebenarnya boleh menjadikan satu saat itu menyakitkan
  • Apabila berbicara soal cinta, tiada siapa yang mampu menjelaskan bagaimana rasanya sebuah cinta
  • Kuatnya cinta ada kalanya boleh meruntuhkan gunung yang gah, bukit yang tinggi dan laut yang luas.
  • Cinta tidak akan indah jika pasangan tidak mampu menjadi sahabat bagi pasangan. Kekasih terbaik adalah sahabat terhebat.
  • Saat mencintai seseorang, jangan pernah berharap si dia akan mencintai kamu sama seperti kamu mencintainya. Ini kerana salah seorang di antara kamu pasti akan memberikan lebih dan seorang lagi kurang.
  • Cinta bukanlah sekadar perasaan sayang-menyayangi semata-mata tetapi apa yang lebih pentng, harus ada keikhlasan kerana perasaan sayang sayang-menyayangi itu boleh datang dan pergi 

Aku bercinta dengan doktor tapi nk kawin dengan engineer

Hello2x malaysia. Apa khabar semua? Sihat?..kalu ye alhamdulillah, kalu x cepat2 lah jumpa doktor tau..Dah lama bebeno miss x hupdate blog ni. nk dekat 2 minggu kot. Sejak dah memegang gelaran student degree balik...adoyaiii, busy ye hidup plus umah sewa pulak x de internet. Huhu, kepada yang tengah membaca entry ni..dh join ke belum contest terbaru miss?

Cepat2 lah join ye, miss belum tentukan lagi tarikh tutup dia..kemungkinan besar hari raya haji ni (wahh lambat lagi rupanya..). Back to the main topic, miss nak tanya..korang pernah tengok x cerita 3 idiot? Ala, filem hindustan tu...Amir khan berlakon. Sebenarnya filem tu ditayangkan tahun 2009, tapi hujung taun 2011 ni, baru miss dapat tengok. Hehe, biasa la..miss ni memang ketinggalan. **tadi kata busy, sempat pulak aku ngadap cita hindustan yang panjang melampau tu...hehe.


Nama je tajuk dia 3 idiot tapi cerita penuh dengan nasihat2 yang sangat membina. Lepas tengok movie tu, miss banyak kali berfikir. Berfikir dan berfikir lagi...duduk termenung sorang2. Tambah2 lagi, cerita tu mengisahkan tentang kehidupan pelajar engineering. (terkena dengan batang idung sendiri..amik kau). Adakah aku macam si silencer tu**watak dalam movie 3 idiot**. Kalu ye, omg...apa yang aku belajar sepanjang aku berada kat universiti. Ilmu yang aku dapat, aku x boleh aplikasikan dalam kehidupan sendiri...


Ok, miss tertanya2 pada diri. Aku ni betul2 minat pada mesin ke (miss adalah pelajar kejuruteraan mekanikal ). Walhal, cita2 sebenar nk jadi seorang doktor. Hurmm, tapi bila fikir2 balik...macam x layak je miss nk jadi doktor, sebab kesian kat orang. So, apa sebenarnya yang aku minat..huhu, sampai sekarang still lagi mencari passion yang ada pada diri miss.


Amir khan (dalam cerita tu la) cakap, yang universiti ni ibarat factory yang memproducekan mesin2 (kita la tu)..Belajar semata2 nak mendapat grade yang tinggi. Lepas tu, tanya balik..dah lupa semua dah. Memang betul la, kita perlu dapat grade yang tinggi, tapi apa yang penting..ILMU. Semua yang kita belajar tu ilmu. Kita kena belajar untuk mencintai ilmu. Ada sorang kawan miss pernah cakap, walau kita rasa penat macam mana pun belajar..Ingat satu, kita belajar sebab LILLAHI TAALA. Sebab tuhan menciptakan kita untuk kita mempelajari segala khazanah di muka bumi ni.

Sampai tu dulu la kot entry terkini..lepas jugak gian nk post entry..hoho. Selamat maju jaya ye kepada semua. Jangan jadi si silencer tu, tp jadilah mcam 3 idiots..hehe