Super Junior "Next week" Come back

Assalammualaikum dan selamat berpuasa kepada seluruh umat Islam di dunia. Camna semua? dah ready dengan persiapan?..Semoga Ramadhan kali ini menjadi lebih bermakna hendaknya. Wahh, excitednya Miss ni post benda ni..Korang tau apa?

Minat Super Junior x?..td Miss dah check You Tube, dah ada teaser untuk album terbaru iaitu album ke-5 diorang. Diorang bakal tampil dengan lagu yang lebih rancak dan penuh dengan warna warni..X caya? cuba tengok vid kat bawah..



Kalu x salah tajuk lagu dia "MR. Simple". Auchh, x sabar sgt ni..hehe ( aduh miss, lagha2x )

Cuma yang x best...STILL, bukan 13 ahli. Hurmmm

"Mega Giveaway by Yana & Cik Putih"

Assalamualaikum dan salam satu malaysia semua. Sihat? Mudah-mudahan kan..esok kan dah nak puasa. Semoga Ramadhan kali ni membawa lebih banyak pengertian. =) Miss nak join GA ni...

Kalu nak join klik banner kat bawah ni yea...


 Jom tengok syarat2 yang diorang letak...
1) Follow blog Yana dan juga Cik Putih
2) Buat entry "Mega Giveaway by Yana & Cik Putih"
3) Copy banner diatas dan linkkan ke entry ini
4) Tag 3 orang rakan korang. Make sure tahu pasal Giveaway ni
5) Like fan page Yana & Cik Putih *kalao sudi ye*
6) WAJIB tinggal link entry korang di ruang komen
7) Copy senarai sponsor dan pastikan ada dalam entry korang

Senarai Sponsor :

  • Scarf Sweethoney
  • Wirda Azurainie.
  • Droplet House *semua peserta tlg LIKE di ALBUM ni*
  • Lens Mania
  • Ayu-Raudhah Shawlstore
  • Nora Nabella
  • Applepinkbow
  • Syafeika Edora
  • pixel mania
  • Wan Hazel
  • Momo Chan Collection
  • NHL Colloection
  • Kei Seinchi
  • Sya Razali
  • Aimi Craft
  • Habibi Hamid
  • Shawl Az
  • Imann Abdul
  • Aan Boutique
  • KZ Nabihah Boutique
  • Ciktiqz Adamaya
  • Tri Fa
  • Kittyshawls

Miss nak tag

Done..siap melaporkan diri =)

p/s: Miss x de FB, x boleh like fan page

SAYA NAK GA DARI KOREA DAN BANDUNG!

Yeah..lagi satu GA miss join x sampai 5 minute. Miss nak GA dari Korea and Bandung. If ada rezeki kat blog ni, nak jugak tau..apa barangnya dari Korea tu kan.. Hehe, teringin bebeno nk pegi sana, tp x de rezeki lagi. Dapat barang dari sana pun jadilah..hehe.

Korang pun nak jgak?...klik kat banner tu. Ikot la syarat2 dia, simple je =)


Opp..lupa, miss nak tag

Jom memeriahkan GA ni =)



GA :KAMI NAK DWET RAYA DAN KAD RAYA DARI DIYAN

Assalammualaikum...Miss nak duit raya..Miss nak duit Raya ** x malu dah tua **
Xpa, walaupn dah tua, syarat umo x di letakkan untuk menyertai GA ni. So, jom join ramai2.. Klik je banner kat bawah tu..


Sesiapa yang berminat..better cepat, sebab tarikh tutup dia MUNGKIN pada bila2 masa je. Mintak2 lah ada rezeki kat sini..Amin

Jom Exchange " Review Alexa "

Assalammualaikum and Happy Saturday semua. Bangun2, jangan tido lagi... Pagi ni Lezza nak ajak korang exchange review alexa. Korang tau x Alexa tu apa? Banyak yang dah tau..tapi yang belum tau, Lezza nk story la skit. Alexa.com adalah the web information company. Kita boleh la check kat situ, blog kita rank ke berapa dalam dunia and dalam malaysia. Da banyak jugak statistic kat situ. So, apa ke pentingnya review alexa ni? Ok, dengan me "review alexa" korang bolah menaikkan rank blog yang direview and sekaligus rank korang punya blog jugak. So, jom la kita exchange review alexa. Korang review alexa blog Lezza, then Lezza akan review alexa korang pulak. Camna tu? Senang je..korang follow je step yang Lezza dah letak kat bawah..

1) Mula2, korang klik kat link bawah ni untuk pergi ke alexa Lezza.


Jumpa x page yang macam kat bawah ni? Sama kan..


click pic untuk besarkan
Macam yang korang nampak..kat dunia, blog Lezza berada kat rank 1, 234,217. Malaysia pulak, 14, 625....gila x femes ..Haha

2) Ok, next..klik pada button review.

Click pic untuk besarkan

3) Klik pada " Write a Review ", exactly macam yang bawah ni ( korang berada kat right track kan..)


Click pic untuk besarkan

4) Then, dia akan keluar page macam bawah ni pulak. Korang kena choose nak login menggunakan akaun Alexa or Facebook. Pilih yang mana memudahkan korang la. Kalu dah ada Alexa, guna akaun tu je la ( Miss x FB..hehe, nasib dah create akaun Alexa awal2 )

Click untuk besarkan
 

5) Korang isi la apa2 yang patut. Yang paling penting, Berapa bintang yang korang letak. Then, submit..Mudah je kan
Click untuk besarkan

6) Lepas korang dah settle buat semua ni.. jangan lupa komen kat entry ni ye, letak URL blog korang. Lezza akan review korang punya blog and kasi 5 bintang..Hehe

Korang share2 la benda ni ngan kawan2 tau. Lezza dapat information ni pun dari blog "Abang Terror" . Serious, blog ni banyak informasi yang berguna untuk kita2 para blogger. Jengok2 la ke blog ni, jangan lupa review Abang terror punya blog pulak ye...kira sifu kita la ni =)



Walnut Shoppe 1st Giveaway !

Hye..xde orang nk jon GA Miss.. Tapi Miss dengan berbesar hati nk join GA walnut Shoppe. GA ni sempena pembukaan kedai dia. Comel2 je hadiah...If ada sesiapa yang beminat, klik la banner kat bawah ni ye =P


Kalu Miss menang..hehe, Miss nak yang C tu ( warna tema naruto ). Lupa pulak, kena tag, ok...insan yang bertuah ialah


Tarikh tutup penyertaan adalah pada 10 Ogos 2011

Keputusan Malaysia Vs Singapore

Assalammualaikum...

Keputusan Malaysia Vs Singapore seri dengan kedudukan 1-1 ( 28/7/2011), pada pusingan kelayakan Piala Dunia 2014 yang akan diadakan di Brazil nanti. Malaysia kalah kepada Singapore dengan agregate 6-4. Nak kata apa? Singa dah telan harimau.  Miss dapat rumuskan adalah pasukan bolasepak Malaysia masih belum bersedia untuk berada bersama2 dengan pasukan2 gergasi seperti Brazil, Argentina, Belanda dll. Banyak sangat yang perlu diperbaiki. 

Dengan ketiadaan perancang utama Malaysia Syafiq Rahim..Midfield seakan2 hilang arah dan kucar kacir. Gambel Dato' K. rajagopal x menjadi dengan memasukkan Aidil pada awal2 permainan. Aidil kemudiannya terpaksa di keluarkan akibat kecederaan yang berulang. Apa yang Miss nk puji kat sini is Khairul Fahmi yang banyak kali menyelamatkan keadaan berbahaya walaupun bolos 1 pada minit ke 70. But, nice try, kalu dia x da..mungkin Singapore dah masukkan 5-6 bola malam ni. So, cuba lagi untuk 2018. Malaysia boleh..Miss tetap sokong Malaysia =)

Qistina 1st GA

Miss nk join GA lagi..kali ni dari blog Qistina. Kawan miss tag, thanks to KAMI DA BLOG. Ok, kalu ada sesiapa nk join klik banner kat bawah ni ye.


Syarat2 diapun x susah..da 4 je. Korang follow je syarat2 dia..hehe. Kalu menang dapat hadiah topup. Tarikh tutup penyertaan 20/8/2011. Lambat lagi.. Jom la join sama2. Miss nk tag


Mintak2 la ada rezeki kat sini...Aminn

Koleksi - 4 ( Dulu dan Kini )

Hello Malaysia, wahh..awalnya Miss bangun hari ni. Sebab nak habiskan koleksi - 4 hari ni jugak. Pastu Miss nk pos benda lain pulak. Hehe, hari2 cerita pasal artis kan blog Miss ni. X pa2, ni koleksi terakhir Miss. Pastu..next2 month baru Miss post pasal artis pulak. Kalu x, bosan la reader kan..entertaiment je. So, for last koleksi ni, jom kita tengok artis2..dulu dan sekarang. Ada perubahan ke..maintain ke..

Yezza..mari

Catherine Zeta Jones

Demi Moore - makin tua makin mengancam =p
Dah kurus sekarang....korean style lagi, tumbs up


Akhirnya..betambah comel Mek

No komen

Jennifer Aniston - comel..suka dia

Jessica Simpson - Nose Job

Kate wislet - Nose Job

Natalie Portman

Paris Hilton - A lot done to her face because she can afford it =p

Sarah Jessica Parker

Meletop-letop kak Ziana

Antara sumber : justkhai.com and google

Koleksi - 3 ( Natural Beauty )

My third collection comes around..kali ni kita sembang pasal artis without make-up. Kira tengok wajah natural diorang la. Hehe, x dapat di nafikan sesetengah artis ni looks better without make up. Nampak cam asli je muka..

Yezza..come on guys

Asywarya Rai - happy nya dia
Dayang Nurfaizah

Dato siti Nurhaliza - natural beaty

Drew Barrymore

Eja

Erra fazira - maintain cun walaupn dah berusia

Fasha Sandha - ahai..serabut

Intan Ladyana

Intan sarafina


Jessica Alba

Kate Moss


Kim Da Hee

Snsd - Taeyon and Yuri

Snsd - Jessica and Tiffany

Snsd - Taeyon and Soo Young
Lisdawati

Nora Danish - comel

Pelakon Cinta Medic

Penelope Cruz
Rita Rudani
Sazzy Falak

Syarifah Amani

Snsd taeyon - cute

Sica And Fany snsd


Koleksi - 2 ( Who wore it better )

Second koleksi, sebenarnya ada banyak picture. tapi x leyh la sumpat suma, kang cam siput pulak benda alah ni loading..Nge..nge

Korang perasan x, banyak artis2 yang pakai pakaian yang sama. Of course bukan la kat event yang sama, hehe..kekadang rasa kesian pulak kat diorang. Sebabnya..pakaian yang diorang pakai tu kebanyakkannya di sponsor. So, pihak yang sponsor tu sepatutnya berhati-hati lah kan.. terutamanya kepada artis2 yang popular. 

Yezza..jom tengok











Anne Hathaway and courney


Ashwayra Rai, Freida and Lara Dutt

Ashwarya Rai and Kareena Kapoor


Bipasha Basu and Lara Dutt

Cameron Diaz and Jennifer lopez

Dato siti Nurhaliza dan Zamzarina

Erra Fazira, Diana dan Elyana

Fauziah Gous dan linda Onn

G-Dragon and Seung Ri

Jing Ryu won and Rihanna

Kim Ah Jong and Song Hye Gyo

Zahnita dan Dynaz

Akma af3 dan ekin

Misha Omar dan Abby Abadi

Yoon Eau Hye, Model and Kim Ah Joong


Lindsay Lohan and Choi Ji Woo

Paris Hilton and Jessica Alba
So, dah belek2 picture.. What do you think? Who wore it better?
hehe