Blog Medan mencari Kawan, Bukan Lawan

Assalammualaikum and semoga semua dalam keadaan yang sihat. Ok, entry kali ni Miss nak sentuh sikit mengenai perihal blog dan blogwalking dari perspektif Miss sendiri.

Nak menjernihkan salah faham lah ye..Bukan apa pun, Bulan Ramadhan ni x eloklah kita bermusuh-musuhan ye idak? If kalau korang perasan lebih kurang 2 or 3 minggu kebelakangan ni, bila BW miss akan tinggalkan link kat shoutbox korang. Lebih kurang beginilah bunyinya

" Follow sini sambil klik2 ur nuff, Singgah sambil cubit2 nuff kamu" sesiapa yang pakai iklan lain "Singgah sambil klik2 apa2 yang patut"

Actually, Miss betul2 buat apa yang Miss tulis..unleast kalu Miss x perasan benda ni (yang Miss bulatkan merah tu).


Korang nampak x apa yang Miss cuba sampaikan. Kita ni insan biasa....tersalah type, tersasul bahasa. Malas nk type byk2 kali, klik je link mana2 satu kat bawah. Nk kata nasib x berapa baik, dh follow blog seorang blogger ni. Cari Nuff x jumpa, ok..kita tinggal link. Hah..terklik pulak link yang sebut "Follow sudah, klik ur nuff pun sudah", masa BW pun bukannya banyak. x perasan benda alah ni..terus ke page lain. 

So, apa yang Miss nk sampaikan sebenarnya ni.."SORRY".

Miss cuma nak cakap kat sini, apa yang miss tinggalkan link kat shoutbox korang adalah apa yang Miss buat. Miss pakai netbook je, speed tenet pun 512. Kekadang tu, satu blog..Miss terpaksa spend 3-5 minute untuk follow, klik nuff and kalu entry menarik..Miss akan komen. Niat Miss cuma satu, if x boleh sedekah kat korang melalui cash..Insya Allah melalui blogwalking and klik2 nuff korang.

By da way..kalu 3-5 minute tu x cukup, maybe miss akan spend 5-10 minute per blog untuk pastikan semuanya perfect and Miss x buat salah lagi. One more thing, Miss akan memperbaiki mulu berblogging dari masa ke masa. Oklah, setakat itu dulu..Ingat satu

Kita berblog untuk cari kawan, bukan nk berlawan..Happy berblogging ya =)




9 comments:

nashanadz said...

betul! untuk cari kawan dan bukan lawan hihi... akak pn macam awak jgk.. if banyak waktu terluang, macam tu la yang akak buat.. ;)

miss lyzeer said...

huhu =(

syiela said...

kita cari kawan juga.. ada masa terluang syiela pun ikut cara yg sma

aiman fanboy k-pop said...

aiman sokong 200% apa yg dikata..heehee....camanew nak dapatkan iklan nuffnang n churp churp yew?:aiman kan blogger baru..so,need your fovour miss...

Izzie said...

betol2..kt blogging nak jumpa kawan2 baru..bkn nak ketemu lawan..tpkan, sy tak reti ah guna churp churp..ade nuff je kat blog sy tu..

nurani said...

sye stuju ngn awk..:)

miss lyzeer said...

sheila and nurani : thanks memahami =)

aiman : nk iklan nuff ngan churp2 kena pegi daftar dulu. pastu ikut step2 dia nk install kat blog. Alang2 dah buat blog kan..blog aiman ramai visitor, x pasang iklan cam rugi pulak.

pegi kat laman web ni untuk daftar
http://www.nuffnang.com.my/

miss lyzeer said...

Izzie : churp2 ni leceh sikit, macam2 task dia bagi. Miss selalu pun tweet je. Income bolehlah sekadar nak beli choco top mc Donald. sedapnya ice cream mcd..hehe

r-5 said...

HAHA tapi saya suka cari kawan dengan cara berlawan baru seronok.. jom mainlawan2.. haha