Mohabbatien vs Love Story

Assalammualaikum reader, thanks sudi singgah blog ni. Miss pun x tau la kenapa sejak akhir2 ni mood jiwang dok berlegar kat sekeliling Miss. Hehe.. Post Kali ni pun pasal " Love" jugak.

Korang pernah tengok x cerita "Mohabbatien" yang bermaksud "Love story". Waduh, rindunya kat cerita tu. Mohabbatien ni famous masa Miss darjah enam. About 10 tahun yang lepas la ( Unbelievable..dah lama rupanya ). Masa tu zaman kegemilangan filem2 hindustan. Miss pun tersangkut sekali.


Bagi pendapat Miss la kan, area zaman tu..pelakon2 dia bersandarkan bakat dan wajah "Indian" yang diorang ada..plus lagu2 yang super duper best. Compare sekarang, harap banyak adegan atas katil, baju seksi2. X lalu dah nk layan2 hindustan yang x berapa nk mengekalkan tradisi diorang.


Berbalik cerita pasal filem Mohabbatien tu..Miss memang "Nak sangat" beli cerita tu sampai sanggup kumpul duit sekolah sebab nk beli CD yang original. Siap berhutang ngan bapak Miss lagi. Hehe.. Bukan tu je, tarian dia..semua Miss hafal ( terasa bangga la pulak )..Sekarang pun ingat lagi dance dia..HAha..

10 comments:

hana nabihah said...

i love hindustani !!!! best gilerr weyh lagi lagu dia :D

aiman fanboy k-pop said...

hahahahaha..lama dah tak layan hindustan sejak knal kpop!!hehehehe..^^

miss lyzeer said...

movie ni favourite miss kot. Suma best, paling suka lagu "aakien kuli" and diorang dance ( 3 couple tu )

miss lyzeer said...

boleh tahan la aiman..Miss pun dah lama sangat x layan hindustan. Skang zaman k-pop pulak..ee

nashanadz said...

akak memang peminat hindustan hihi.. sekarang pn tgh tengok cite pardes.. mohabbatein mmg la sangat best hihihi

miss lyzeer said...

pardes? kalu x salah shah rukh ngan mahima yg berlakon kan?

Miss Y and Her World said...

cerita ni antara cerita favourite saya. sangat menusuk jiwa. cerita hindustan sekarang banyak dah macam cerita orang putih.

Lelaki Memang Tak Akan Faham Perempuan
Antara Keinginan Dan Yang Dah Tertulis

miss lyzeer said...

suka tarian diorang but still x abaikan budaya

Ikmal Zainal said...

Memang best citer Mohabbatein nih.. :)

miss lyzeer said...

yup..best sangat..hehe