Contest dari Blog Miss Lyzeer, “ Aku dan Itu “

**Ini adalah sticky post, sila scroll ke bwh utk baca latest entry **

“ Aku dan Itu “ di inspirasikan dari perkataan idaman hati

Apa Miss merepek ni..x faham lah kan..Hehe, sebenarnya contest ni berkaitan korang dan impian korang. Kalu tengok kat banner yang Miss dah create. Ada gamba Miss ngan gambar kereta Mazda. Maksudnya kereta Mazda itu adalah impian Miss. X kisahlah, kalau impian korang nk pergi Paris..Letaklah gambo korang ngan gambo kota Paris. Ataupun korang nak sangat jumpa group korea yang popular seperti Super junior..letaklah gambo korang ngan group tu. Faham x? Pengertian “Itu” terlalu luas. Boleh jadi benda, tempat, orang, dan macam2 lagi lah.

Macam mana nak join contest ni. Syarat2:


  1. Copy banner contest ni and letak kat blog korang, jangan lupa linkkan ke blog Miss ye.
  2. Klik button follow kat sebelah kanan...wajib..haha
  3. Letaklah gambar korang skali. Yang penting dalam gambar yang korang nak letak tu mesti ada gambar korang dan gambar impian korang. X kisah nak edit ke..ataupun memang korang pernah bergambar ngan kereta BMW sesapa ntah..tapi kereta itu memang impian korang. Then, acceptable.
  4. Berikan 2 sebab kenapa korang nk join contest ni.
  5. Buat satu entry berkaitan contest ni dan bagitau sekali kenapa Miss perlu rasa yang koranglah patut menang contest ni..Hehe
  6. Tag kan contest ni sekurang2 nya 4 rakan blogger korang. ( Jangan lupa bagitau diorang yang korang dh tag diorang ye )
  7. Satu lagi, lepas korang dh join contest ni, jangan lupa tinggalkan comment dan link korang kat ruangan commen contest ni. Senang Miss nk jejak nanti.
Tarikh tutup contest ni adalah 19/7/2011 (Lama lagi..so, mina san wa gambatte kudasai)

Penilaian para pemenang
  1. Pemenang di pilih berdasarkan gambar yang super manarik, super cute, super edit..dan macam2 super lagi lah. (Sekeping gambo sudah, yang korang rasa paling tip top)
  2. Selain dari itu, Miss juga menilai dari segi entry. Entry yang paling kreatif juga bakal diangkat sebagai juara. ( Entry x perlu panjang2 ye..jenuh pulak Miss nak membaca karangan korang nanti)
  3. Katakanlah..korang x dipilih sebagai 3 pemenang utama.. Tup2 Miss rasa baik hati kan..Miss nk bagilah hadiah saguhati (Bilangan hadiah saguhati di tentukan oleh bilangan blogger yang menyertai contest ni).. crateria utama pemilihan pemenang hadiah saguhati adalah seperti syarat 1) ,2) dan jumlah blogger yang di tagged oleh korang. Lagi ramai yang korang tag..lagi banyak peluang korang untuk menang..(kejinya..haha)
  4. Keputusan adalah muktamad

Dah penat2 edit gambar, letih2 buat entry, kena tag orang..siap kena tekan button follow lagi. Berpeluh2 dahi dahi korang, mana hadiahnya...jeng2



Alamak ni, ni macam nak promote heartbeat sendiri ni..(memang pun). This is one reason sebab apa hadiah contest ni Miss beli dari heartbeat. Selain dari tu jugak Miss percaya lebih dari separuh blogger yang tempek iklan heartbeat kat blog dia, x pernah pun nak jengok ada apa kat heartbeat ni. Kalu tekan pun, just nak tengok komisen yang korang dapt..Kan..kan, betul x Miss ckp, kalau betul..turun tangan. Kan dh cakap, ramai yang setuju..LOL 


Apa tunggu lagi, pergilah check..best x hadiah2 yang Miss nk bagi =)

**Para pemenang diberi pilihan untuk memilih dan mendesign sendiri korang punya hadiah**

Tempat pertama        : RM35-RM40
Tempat kedua            : RM30-RM35
Tempat Ketiga             : RM0- RM30
Hadiah saguhati            : Buat sementara waktu adalah rahsia =)




p/s: Contest ini akan ditutup sekiranya penyertaan tidak melebihi 40 orang selepas tarikh 1/7/2011 dan range hadiah akan dinaikkan sekiranya penyertaan melebihi 200 hee..=)


Insan2 bertuah yang ditagged oleh Miss adalah..
  1. minah blur
  2. ewanrani
  3. norlida
  4. mama
  5. pucheh

25 comments:

♥ norlida ramli ♥ said...

thanks..insyaallah..kalo ada masa ida join k =)

...Minah BluR... said...

thanx tag saye miss :)
InsyaAllah saye jOin... kene pkir nak wat ape.. hehe

shafmechy said...

lambat lg kn tarikh tutup..hehe..Insyallah, I will join. =)

...Minah BluR... said...

saye join Miss!!! :D

nie link nye...

http://luvmaxle.blogspot.com/2011/05/contest-aku-dan-itu-by-miss-lyzeer.html

SaiSyi said...

hai sis. takmau tag i ker?

Gee said...

wahh..lamanya..hehe tp gee xtaw la apa impian yg paling best..byk sgt impian..hikhik...insyaALLAH nti gee join k...hehe

eclipsesweet said...

join jugak k... http://eclipsesweet.blogspot.com/2011/06/contestakudanitu.html

Ainaa Mazalan ! said...

Okayy , Ainaa join jugakk ! http://iniblogainaahafizah.blogspot.com/2011/06/contest-aku-dan-itu.html

said...

SUDAH JOIN!! JOM TENGOK

http://nurulain1011.blogspot.com/2011/06/aku-dan-itu.html

Pencari Qurratuaini said...

mcm best je

miss lyzeer said...

jemputlah join =P

Mentrox said...

sori..aku x brapa minat dengan contest2 ni..huhu

miss lyzeer said...

x pa....x paksa..=)

Nana said...

http://nanamrul-contest.blogspot.com/2011/06/contest-dari-blog-miss-lyzeer-aku-dan.html

Fadzillah Kamarudin said...

saya join...

id : Fadzillah Kamarudin

http://fadzillah-kamarudin.blogspot.com/2011/06/contest-dari-blog-miss-lyzeer-aku-dan.html

Mama Zharfan said...

salam

me join yer

http://suzie284contest.blogspot.com/2011/06/contest-dari-blog-miss-lyzeer-aku-dan.html

id follower : mama zharfan
email : suzie284@yahoo.com

Cik Meifaa' said...

Contest ini diiklankan disini..

http://gift4blogger.blogspot.com/2011/06/contest-dari-blog-miss-lyzeer-aku-dan.html

Miss A said...

thanks invite sye msuk contest.but for now macam tak ade keinginan sgt nk msuk contest.sorry ye. :)

cpahniza said...

smoga dpt mazda cpt2..=)

miss lyzeer said...

amin...nk mazda RX-8

hudaa.udey said...

sis.. tq ajk hudaa.. hudaa join tau..

http://hudaaincloudnine.blogspot.com/2011/06/contest-dari-blog-miss-lyzeer-aku-dan.html

::ini belog saya . cinta hati saya:: said...

insyaAllah . ade kesempatan choki join ye . thanks ya ajak . :)

Mr.Oren said...

miss.tq 4 contest .... saya JOIN.(MCM budak KECIK la pulak..hahha)

http://orensyafiqsalam.blogspot.com/2011/06/contest-aku-dan-itu-anjuran-miss-lyzeer.html

a.s.m.a said...

join~


http://drmuslimah.blogspot.com/2011/06/contest-dari-blog-miss-lyzeer-aku-dan.html

alyafify said...

boleh join lagi ke? nk join