Jom Exchange " Review Alexa "

Assalammualaikum and Happy Saturday semua. Bangun2, jangan tido lagi... Pagi ni Lezza nak ajak korang exchange review alexa. Korang tau x Alexa tu apa? Banyak yang dah tau..tapi yang belum tau, Lezza nk story la skit. Alexa.com adalah the web information company. Kita boleh la check kat situ, blog kita rank ke berapa dalam dunia and dalam malaysia. Da banyak jugak statistic kat situ. So, apa ke pentingnya review alexa ni? Ok, dengan me "review alexa" korang bolah menaikkan rank blog yang direview and sekaligus rank korang punya blog jugak. So, jom la kita exchange review alexa. Korang review alexa blog Lezza, then Lezza akan review alexa korang pulak. Camna tu? Senang je..korang follow je step yang Lezza dah letak kat bawah..

1) Mula2, korang klik kat link bawah ni untuk pergi ke alexa Lezza.


Jumpa x page yang macam kat bawah ni? Sama kan..


click pic untuk besarkan
Macam yang korang nampak..kat dunia, blog Lezza berada kat rank 1, 234,217. Malaysia pulak, 14, 625....gila x femes ..Haha

2) Ok, next..klik pada button review.

Click pic untuk besarkan

3) Klik pada " Write a Review ", exactly macam yang bawah ni ( korang berada kat right track kan..)


Click pic untuk besarkan

4) Then, dia akan keluar page macam bawah ni pulak. Korang kena choose nak login menggunakan akaun Alexa or Facebook. Pilih yang mana memudahkan korang la. Kalu dah ada Alexa, guna akaun tu je la ( Miss x FB..hehe, nasib dah create akaun Alexa awal2 )

Click untuk besarkan
 

5) Korang isi la apa2 yang patut. Yang paling penting, Berapa bintang yang korang letak. Then, submit..Mudah je kan
Click untuk besarkan

6) Lepas korang dah settle buat semua ni.. jangan lupa komen kat entry ni ye, letak URL blog korang. Lezza akan review korang punya blog and kasi 5 bintang..Hehe

Korang share2 la benda ni ngan kawan2 tau. Lezza dapat information ni pun dari blog "Abang Terror" . Serious, blog ni banyak informasi yang berguna untuk kita2 para blogger. Jengok2 la ke blog ni, jangan lupa review Abang terror punya blog pulak ye...kira sifu kita la ni =)



23 comments:

APAN said...

erm...aku ade akaun alexa ni...agak x membanggakan gak statistik aku dalam alexa ni.kejap naik, kejap turun.tpi lpas join apesal, traffic rank naik je.ok la tu...

bab review tu, aku x penah buat lagi.xtau lak boleh membantu.akan diselidik lebih mendlm lpas ni.tpi...xkan review terus nak bagi 5 kot.cuba la bagi ikut pe yg betul.kalau aku, aku lagi suka org review aku secara jujur.x perlu nak terkejar sngat.dari situ kita boleh tau gak sikit2 kelemahan kita.xde la syok sendiri memanjang.tu kalau aku la... :)

miss lyzeer said...

miss pun baru join apesal =), traffic so far cam biasa je..maybe ambil masa skit kot.

pasal benda ni..depends on others la kan =)

x paksa pun..

taliff said...

Alexa rangking dapat membantu dalam menaikkan kedudukan kita dalam SERP sebenarnya selain page rank dan keyword yang releven.

Semakin ramai orang review, semakin baik kedudukan alexa kita, semakin cepat kita mendapat traffik blog kerana kedudukan di SERP :)

Selamagt menaikkan kedudukan Alexa :)

Azmi Agsa said...

waaah menarik post nie...tqvm berkongsi...
saya dah review awak...
saya nak 5 bintang jugak tau...!
sgt2 tq 4 d sharing...

miss lyzeer said...

thanks review..rank miss dah jadi 12,160 dalam Malaysia..hehe =)

Anak Ulu Cheka said...

terima kasih best nih

Mohd Izzar said...

macam mna nk exchange..hohoh..
best2..

Abe Goreng said...

Goreng dh review blog Miss Lyzeer. Thx 4 sharing. :D

Update terbaru : Kisah Dobi Layan Diri.

syiela said...

dah review 5 star... moga ranking naik lepas ni :)

miss lyzeer said...

ranking dah naik...8,502. Alhamdullilah =)

Caythrine Amanda said...

nak try guk bt...huh

miss lyzeer said...

try2..ehe,boleh exchange nanti =)

alif haris said...

oouh camtu eh cara nk review .. baru alif tawu huhu .. kesian alif ..
btw thanks ya tnjuk ajar:)

miss lyzeer said...

hehe..x pa. sama2lah kita blajar =)

sorfiena said...

akak ! saya dah review akak :)
akak review saya pulak yerk :)
saya ada 3 blog ;p
akak buat satu-satu yerk ^___^
terima kasih .

http://ash-tsukidate.blogspot.com/
http://mykawaa
iiionlinediary.blogspot.com/
http://ash-kyouhei.blogspot.com/

miss lyzeer said...

miss dah review 2 blog kamu..sebagai tanda appreciate misskat kamu...thanks =)

umiliza989 said...

terima kasih atas informasi yang diberi...saya akan setai sekarang

http://ibuarifandaisyah.blogspot.com

Green Apple said...

thanx misslizeer.. sy pon baru tau.

Dah review blog misslizeer

http://ciksufarida.blogspot.com/

miss lyzeer said...

x pe green apple..baru tahu,tp ranking kamu not bad. good luck ye dalam dunia blog..miss akan support kamu =)

nana said...

dh review!!

miss lyzeer said...

miss dh review blog nana..thanks ye =)

MAYA_mustwany said...

da review kat alexa juga.

miss lyzeer said...

MAYA_mustwany: dh review kamu jugak..thanks =)