Unique House

Today..aku nak share ngan reader rumah2 pelik kat dunia...walaupun dah byk blogger yg post benda ni...tp this is my blog..suka hati aku lah kan ..hehe =P




Aku rasa designer dia tgh penin masa nk nk design umah ni..beralun2 dah aku tgk shape dia ni ha..haha


Owner tuan umah ni mesti x suka berjiran..tgk ha umah dia..puncak bukit diletaknya...kalu nak naik pun...mesti kena naik heli..hishhh gilo bebeno


Shape ni pulak ala2 bunga melekat kat batang pun ada..wonder, kat mana pintu masuk dia =P


Wahh...ni pulak pencinta alam. bagus, semua bahan2 binaan daripada batu bata sungai..hhehe


Orang eskimo je boleh duduk lam rumah glasier ni..sejukk..kalau bukak alat pemanas badan..mesti rumah ni cair...haha

Yeahh..rumah candawan, kreative betul designer ni..cam mana boleh terpikir bentuk ni..mesti dapat ilham masa tengah makan cendawan..hik2


Rumah yang wujud dalam tanah...jimat ruang kat atas...x yah susah2 nak beli tanah....tanah skang mahal..=)



Sapa yang berani nak duduk kat umah ni..gayat seyh..=p




9 comments:

AdaApe..? said...

nnti nk try r design umah pelik2...
hehehe...

nice blog :)

nazirah said...

pergh pelik + unik :)

miss lyzeer said...

pelik tu yg org suka..ye x...hehe

Ofyn sayang said...

assalamualaikum..
nice entry..
like it..
:)

deDetz said...

wow, kak gambar yang sangat UNIK & MENARIK!!
=D

Miss b said...

rumah yg kene nek heli tu mesti sbb takut dirompak. haha

miss lyzeer said...

ofyn = salam..thank you
defetz = hehe, thanks jugak
miss b = tau x pe...kaya gile le gamaknya..takut kena rompak =p

Hanny Esandra said...

siyus ke umah2 tu yerk.. mcm bestt aje.. tp btul la unik.. kdg2 rs tak logik plak.. tp engineer & arkitek dorg hebat2 belaka kan.. apa2 pun cntikkk..

miss lyzeer said...

betul...hebat kan..bila la gamaknya malaysia nak ada engineer n arkitek yg kreative cam tu erk..in da making kot =p