Tutorial post entry dalam blog

Hai blogger..salam satu malaysia. Hari ni Lezza nk buat tutorial untuk newbie lagi. Cara2 untuk post entry dalam blog. Sesiapa yang dah tahu sila abaikan entry ini =P. Dah sedia? Good

2) Login macam biasa menggunakan akaun yang telah korang create terlebih dahulu. (seperti gambar dibawah). Kalu belum ada klik sini untuk tutorial daftar blog.

Klik pada gambar untuk besarkan

3) Ok, korang akan terus ke page dashboard (seperti dalam gambar dibawah). Klik pada new post.

Klik pada gambar untuk besarkan

4) Korang type lah entry korang dan letak title yang bersesuaian. Lepas settle, klik pada publish post. Tapi kalau sebelum tu korang nk preview pun boleh dengan klik pada button preview.

Klik pada gambar untuk besarkan

5) Done, korang boleh klik pada view post untuk lihat post terbaru korang atau klik pada view blog untuk terus ke laman home.

Klik pada gambar untuk besarkan


p/s: kalu jadi ke tak jadi ke...komen lah kat sini ye. Boleh gak Lezza tau apa masalahnya..peace =)

No comments: