Tutorial lebarkan post entry

Hai....kali ni Lezza nk share macam mana nak adjust kelebaran post entry. Semua bergantung pada cita rasa masing2. Kalu Lezza, Lezza suka yang sederhana. X besar sangat and x kecik sangat. Jom tengok step2

1)  Macam biasa..mula2 klik pada design (seperti gambar dibawah)

Klik pada gambar untuk besarkan

2) Then klik pada template designer (seperti gambar dibawah)

Klik pada gambar untuk besarkan

3) Klik pada adjust width (seperti gambar dibawah)

Klik pada gambar untuk besarkan

4) Adjustlah mengikut kesesuaian dan citarasa masing2.

Klik pada gambar untuk besarkan

5) Klik pada apply to blog diikuti view blog

Klik pada gambar untuk besarkan

6) Done...jangan lupa save ye =)



p/s: kalu jadi ke tak jadi ke...komen lah kat sini ye. Boleh gak Lezza tau apa masalahnya..peace =)

2 comments:

Diyana Norman said...

tutorial yg bagus hehe..

myda_ahmad said...

mintak tlg saya,besarkan saiz entry post...dh gi template desg,tp Not applicable for this template...nk wt cam ne?