Segmen "Cubit-cubit Manja"

TAMAT

AMARAN:
INI ADALAH ENTRY MELEKAT, SILA SCROLL KEBAWAH UNTUK LIHAT ENTRY TERBARU


Assalammualaikum semua. Lezza happy sangat hari ni sebab Lezza akan menganjurkan segmen ke-2 Lezza. Lezza harap segmen kali ni akan mendapat sambutan seperti segmen yang pertama. Jom la join ramai2 bagi memeriahkan segmen ni. 

PERHATIAN: Lezza harap korang akan baca sampai habis, sebabnya segmen ini akan membawa kebaikan kepada kita bersama....pihak penganjur dan juga peserta.

**Ok, kepada newbie (blogger baru) segmen is not contest or GiveAway. Maksudnya, segmen tidak menyediakan sebarang hadiah sebagai reward kepada sesiapa yang join. Jangan pulak patah semangat or something ok. Segmen mempunyai kebaikan dan kelebihannya yang tersendiri.

Segmen ini diberi nama "Cubit-cubit Manja". Sweet x nama segmen ni?....haha. Sebenarnya nama ini diilhamkan daripada rules and regulation segmen ni sendiri. Sesiapa yang join kena cubit2 button follow and iklan2 di blog ni. Sebab tu namanya "Cubit-cubit Manja". Ekekeke. Dah x sabar2 nak join? Nanti dulu....jom kita tengok syarat2 kat bawah ni.


Rules:

1. Follow blog Lezza. Picit je button "Follow" kat sebelah ni.
2. Buat satu entry mengenai segmen ni bertajuk Segmen "Cubit-cubit Manja".
3. Sambungkan ayat di bawah
Saja join segmen ni kerana................(berapa panjang pun x pa)
3. Tempek banner comel kat atas tu di dalam entry korang dan linkkan ke blog Lezza.
4. Klik iklan2 yang ada di blog Lezza (ikhlas ya)
5. Submit link entry korang di ruangan komen entry ini sahaja. 

Oke, dah siap pun.


**Perhatian......

Memandangkan ini adalah segmen, Lezza ada beberapa benda nk bagitau. Lezza sangat berharap kepada semua peserta segmen ini supaya follow all rules yang Lezza dah state atas beberapa sebab. Nanti Lezza bagitau sebabnya oke. Then, selepas tamat segmen ni Lezza akan comeout dengan senarai peserta yang join this segmen. So, korang yang join pergilah terjah peserta2 lain. Masa pergi terjah tu....jangan lupa pulak. buat 3 benda yang Lezza listkan dibawah ni
  • Follow blog diorang
  • Klik iklan2 kat blog tersebut
  • Tinggalkan link diruangan komen entry segmen, supaya diorang jugak boleh jejak kembali blog korang 

See, senang je kan. Semudah A B C. Cuma terpulang kepada korang rajin or x. Ingat, what goes around comes around. Kalau korang buat apa yang Lezza listkan, peserta lain pun akan buat benda yang sama. 

Benefit bersama yang akan kita dapat: 
1. Segmen ini akan merapatkan ukhwah sesama blogger.
2. Follower blog kita akan bertambah terutamanya kepada newbie yang baru nk berjinak-jinak dengan dunia blog.
3. Sesiapa yang ada CPUV dari nuffnang akan dapat duit lebih (sebab blogger lain akan klik kat iklan korang)
4. Blog mana yang x da dari CPUV, jangan la risau atau rasa disadvantage. Sebenarnya, dengan join segmen ni...peluang korang untuk mendapat CPUV sangat tinggi. Sebab ramai yang klik pada iklan2 kat blog korang sekaligus menaikkan percentage CPUV korang tu.

Macam mana? Rasa berkobar-kobar x nak join? Oke, macam ni..if ramai yang nk join, kemungkinan besar Lezza akan menyediakan hadiah misteri. Berapa bilangan and macam mana nk dapat hadiah tu....nanti Lezza akan cerita bergantung kepada bilangan peserta. 

Lezza akan update segmen ni dari masa ke masa...and Lezza juga akan pergi melawat blog korang tu...and cubit2 manja kat button follow and iklan2 korang =). So,jangan lepaskan peluang korang untuk join. 





Tarikh tutup: 24 Nov 2012

58 comments:

Wahyunie Wahip said...

Dah join ;)

http://tentangaku-ayu.blogspot.com/2012/10/segmen-cubit-cubit-manja.html

Aimi Syahirah said...

join!=) http://www.aimisyahirah.com/2012/10/segmen-cubit-cubit-manja.html

Ruqaiyah Amanina said...

join :) http://greenhousera.blogspot.com/2012/10/segmen-cubit-cubit-manja.html

hainom OKje said...

Selamat bersegmen! mintak maaf tak join mungkin lain kali ye!

Leeza said...

senarai peserta updated =)

Amalia Husna said...

Dah join :)
http://amaliaahusna.blogspot.com/2012/10/segmen-cubit-cubit-manja.html

AshaShahira Smiley said...

yeah! saie join dan follow akak :3

http://glitterteenager.blogspot.com/2012/10/segmen-cubit-cubit-manja.html

Lenaliya said...

Join sini ;-D

http://lenaliya.blogspot.com/2012/10/segmen-cubit-cubit-manja.html

~ cik matahari ~ said...

cikMAR dah join jugakk :)

http://mayesa-jcb.blogspot.com/2012/10/segmen-cubit-cubit-manja.html

Cakap Bisa said...

join.. http://meestring.blogspot.com/2012/10/segmen-cubit-cubit-manja.html

Maisarah said...

kite join :D
http://maerahim.blogspot.com/2012/10/segmen-cubit-cubit-manja.html

Eraz Fadli said...

join

http://www.erazfadli.com/2012/10/segmen-cubit-cubit-manja.html

Asmar Arafad said...

Cik Lezza saya setuju dgn syarat2 itu, saya joinlah...

http://asmarpunyablog.blogspot.com/2012/10/segmen-cubit-cubit-manja.html

KHAIRUNNISA said...

http://khairunnisa3020.blogspot.com/2012/10/segmen-cubit-cubit-manja.html

Mohd Noor Shawal said...

Shawal join.. :)

http://www.mohdnoorshawal.com/2012/10/segmen-cubit-cubit-manja.html

Eira Aikawa said...

Eira join segmen ni..
http://eiraaikawa.blogspot.com/2012/10/segmen-cubit-cubit-manja.html

hananhadila said...

http://hananhadila.blogspot.com/2012/10/segmen-cubit-cubit-manja.html

Girang Arirang said...

join!

http://girangdottaeminmuch.blogspot.com/2012/10/segmen-cubit-cubit-manja.html

Leeza said...

updated senarai peserta

cik ikanmasin said...

http://cikikanmasin.blogspot.com/2012/10/segmen-cubit-cubit-manja-by-lezza-de.html

join ^^v

Cik Fie said...

Entri Yang Best :)

Dah Lama Follow Blog Awak . Follow Blog Ni Kalau Sudi :)

http://mynameishafizah.blogspot.com/

chrissy christiny said...

http://chrissychristinylife.blogspot.com/2012/10/segmen-cubit-cubit-manja-by-lezza-de.html

thank u leeza. suka segmen ni.. tajuk pun comel..

fatin farhanah said...

Da join segmen comel ni.

http://nurinafarhana.blogspot.com/2012/10/segmen-cubit-cubit-manja.html

lady L said...

http://ladylaurenfullstop.blogspot.com/2012/10/segmen-cubit-cubit-manja.html

Miss BaNu said...

joinnn

http://mulan-sahbanu.blogspot.com/2012/10/segmen-cubit-cubit-manja.html

Haruno Hana 하나 said...

join :)

http://haruno-hana.blogspot.com/2012/10/segmen-cubit-cubit-manja.html

لين Si Pipi Merah said...

join!

http://ohgadisitu.blogspot.com/2012/10/segmen-cubit-cubit-manja.html

Aina Munira said...

Aina join , join my Contest too please !
http://storybudakminatkpop.blogspot.com/2012/10/segmen-cubit-cubit-manja.html

dya didinad said...

nadiah join... ~_^

dya didinad said...

nadiah join ~_^

http://alkhawarizminadiah.blogspot.com/2012/10/segment-cubit-cubit-manja.html

Leeza said...

senarai peserta updated..boleh semak =)

Si Matatajam said...

Kak M join gak..Salam Aidil Adha...
http://mymatatajam.blogspot.com/2012/10/segmen-cubit-cubit-manja.html

AnySakynah said...

Dah join :)

http://wearyour-smile.blogspot.com/

hanis anniesa said...

join :D

http://hanis-anniesa97.blogspot.com/2012/10/segmen-cubit-cubit-manja.html

Leeza said...

senarai terkini segmen telah update =)

Hasfarin said...

salam,

Singgah dan follow blog saya ye~

"Makanan kesihatan anda"

http://doktorsihat.blogspot.com

Shasha Yacob said...

insyaallah, malam ni saya join :D

Si Matatajam said...

Kak follow n cubit2 manja kat sini

Zamani said...

join juga ;)

http://zamani84.blogspot.com/2012/11/segmen-cubit-cubit-manja.html

Nur hanim said...

Done follow this blog !

http://nurhanim-ehier.blogspot.com/2012/10/segmen-cubit-cubit-manja.html

Btw, hanim tak ada iklan semua tu so sapa sapa yang datang boleh follow blog hanim dengan twitter hanim jelah. Thats all. Semoga segmen ni dapat sambutan yang menggalakkan sebab banyak benefits yang kita akan dapat. So... bye :DDD

cerita best said...

cerita pakjoe datang terjah di blog nie... 4 c joe bg dekat blog nie cute,cun,comel,cantik niceeeeeee entry ..terjah sini sama k ada mcm2 tip tuto pakjoe nk kongsi dgn tuan blog..lg 1 klo tuan blog komen dekat blog pakjoe sekali pakjoe kn bls blk komen dekat blog nie,http://pakjoe-pakjoe.blogspot.com/2011/12/korang-semua-jomlah-join-this-group.html

cerita best said...

pin pon pin pon tepi2 pakjoe datang membawa 1 link pakjoe join heheheh http://pakjoe-pakjoe.blogspot.com/2012/11/segmen-cubit-cubit-manja.html

Leeza said...

update senarai peserta =)

Daus said...

hadiahnya utk gegirl ke atau terbuka?
hehek..

Fendy said...

bagus segmen ni.....

Leeza said...

Daus: tak tau lagi....ngengenge, sepatutnya terbuka la kan =)

fendy: jomla join

MurniWaty said...

saya dh join... join la blog saya plak... hehehe

http://watdehack9.blogspot.com/

Abbs® - tiewnama® said...

tak berapa faham ler tentang GiveAway ni,tapi menarik juga. :)

cweet pinky said...

kalaw CP ade mase , tingin gk nak join :D

Busyra Bt Takiyudin said...

tima kaseh sudi jempt.. :)

beloGIsam said...

terbaru baru join
http://belogisam.blogspot.com/2012/11/segmen-cubit-cubit-manja.html

cweet pinky said...

join !

http://dariilhamkehati.blogspot.com/2012/11/segmen-cubit-cubit-manja.html

Leeza said...

senarai peserta updated =)

VaNiLLa LaTTe said...

ha dah joinn!

http://vanilladotlatte.blogspot.com/2012/11/segmen-cubit-cubit-manja.html

saiful said...

salam super sahabat,
tetap semangat dan sukses selalu ya
ditunggu kunjungan baliknya :)

cik_sue said...

alamak..ruginye x dapat nak join..baru jumpe blog ni huhuhu

anyway, salam kenal

cik_sue said...

alamak..ruginye x dapat nak join..baru jumpe blog ni huhuhu

anyway, salam kenal

Leeza said...

dah lama habis yunk ..haha