Kalau Ada ingin menjadi kita

ohohoh...lepas bangun tidor terus rasa ada bahan nk olah kat ruangan ni. Korang pernah terperasan x..kekadang kat mana2, kalau2 ada seseorang yg ingin menjadi kita. Ok, benda ni nampak cam carca merba apa yng miss cuba sampaikan.

Ok, this is for the example la kan..


1) Miss selalu rasa rendah diri sebab rasa miss ni x cantik, gelap and rendah
2) Miss lagi rasa rendah diri bila terfikirkan yang miss datang dari keluarga yang sangat sederhana
3) Kekadang miss rasa cam miss ni kurang cerdik berbanding ngan kawan2 miss yang lain
4) Miss selalu rasa malas sangat nk buat apa2 sebab miss suka tido..haha
5) Miss selalu rasa yang Miss seorang yg gemoks..
6) Apa lagi..korang tambah la sendiri

Tapi...bila dipusing pala otak yang x berapa betul ni. Cuba tengok kat sekeliling kita, miss tak tau korang punya sekeliling cam mana kan. 

Contoh lagi..

1) Adik miss selalu cakap miss ni comel (Kuang2. Sila muntah darah sesiapa yang kenal miss ye)
2) Adik2 miss jugak kalu dh besar nk jadi cam miss (Belajar tinggi, jadi student u). Kira cam idola la..hehe
3) Family miss jugak sangat happy and sangat meraikan kalu miss balik ke kg


Bukan adik2 je, kalulah ada kengkawan yang dalam diam2 suka buat apa yang korang buat kan..Eheh. Maksudnya apa??

"Aku ni x lah manusia yang teruk sangat kat muka bumi ni, sebab.........ada jugak orang yang suka tengok apa yang aku suka tengok, suka warna kegemaran aku jugak, suka berfikir dengan cara aku berfikir, sudah mula bersenam lepas tgk aku bersenam. Suka makan KFC lepas tau aku suka KFC (ada ke cam gini..entah, aku bohong je) Suka dengar lagu yang aku dengar..bahagia bila bersama ngan aku (chit..kekekeke)"




Ok, now for the conlusion (amik tisu siap2 untuk lap air mata akibat penggunaan grammer yang berterabur di blog ni). To be humble is very good attitude because it make us feel down to the earth. But, to be very humble is not very good enough because you will forget the other person who are not lucky as your are. Make your life happy because you need to appreciate everything happen in your life and if not you will regret it later. Time is so priceless, keep the memory until the time you will make the story line of yours and tell to your grand, grand son.




Nota kaki tangan: Apa bendalah yang aku merapu2 kat atas tu..trimas la sebab sudi melayan coretan2 geli2 aku...Kuang2

2 comments:

AL-AFIQ said...

takpe2.yang penting tinggi budi bahasa dan pndai hormat orang tua.=)

miss lyzeer said...

betul tu =)