Lagi Ujian Menentukan Otak Kanan atau Kiri

Suka betul Miss post pasal benda ni kan...suka2

Miss sebenarnya dah banyak buat test cam gini, boleh dikatakan hampir semua test yang Miss buat menunjukkan Miss x dominan bahagian mana2 otak 50-50, so korang cam mana pulak eee?

Kita tengok test ni..korang silangkan jari kanan ngan kiri, macam biasa..then tengok ibu jari mana yang paling atas? Kalau jari kiri atas kanan..maksudnya, korang menggunakan otak kanan.


Sekarang cuba silangkan tangan, ala cam korang biasa buat kalu boring tunggu bus ke...tunggu pakwe, makwe datang lambat..haha


Description dia pun sama gak, kalau kiri atas kanan..then korang guna otak kanan leh ye.

Silang kaki pun..sama


Sebenarnya, otak kanan memberi efect kepada bahagian tubuh belah kiri. So, kalu korang ni kidal..then,memang terang and bersuluh korang sedang menggunakan otak kanan.

Asal Miss ni asyik cakap otak kanan je...well, sebenarnya macam entry yang lepas..otak kanan ni lebih kreatif, berimiginasi dan berwarna-warni. Manakala otak kiri ni organize, suka pada nombor dan istilah lain skema la.

Most of guy adalah otak kanan, manakala perempuan otak kiri..Betul x? Kalau boleh seimbangkan dua-dua adalah terbaik macam gambar perempuan yang berpusing tu..boleh dikatakan korang boleh sampai tahap genius la if boleh tengok 2-2 arah pergerakan. So, kita yang control pergerakan perempuan tu..bukan perempuan tu yang control kita..hehe

p/s: Miss pernah dengar tips ni..kepada sesiapa yg berotak kiri and nk seimbangkan penggunaan otak kanannya..korang kena jalan laju-laju. Selalunya kalau lenggang kangkung masa jalan tu..try jalan cam teminator pulak..speed 10 pakai..hehe

3 comments:

shafmechy said...

sy seimbang =P

miss lyzeer said...

sama la kita..heee =)

ciK_Nana said...

sy semuanye kanan.. errrr