Tutorial Tukar Font Window 7

Hai..assalamualaikum dan selamat petang semua. Hari ni Lezza belajar macam mana nak tukar font laptop untuk application window 7. Tengok pic kat bawah ni....=p


Nampak x? Tulisan desktop Lezza dah lain dari yang biasa. Lezza guna font Comic Sans.  Comel x my Yuri?...ekekeke. Sangat kan...Korang nk tukar font jugak?? Jom Lezza ajar

1. Pergi ke desktop korang dulu
2. Right Click
3. Klik Personalize
4. Klik Window color (tgk pic bawah)


5. Klik Advance Appearance Setting (tgk pic bawah)


6. Nanti akan keluar pop-up window macam kat pic bawah ni. Ha, then korang boleh la tukar2 kat situ apa yang korang suka.


7. Klik apply and then ok. Dah siap
8. Kat bawah ni Lezza ada letak video. Korang boleh la tgk vid ni if x berapa clear apa yg Lezza state kat atas tadi ok =)




**Suka dengan tutorial ni? Jangan lupa komen =)**


6 comments:

Si Matatajam said...

Good tutor dear..Tq for sharing

Leeza said...

Sama2 =)

cerita best said...

gooooooooddddd tuto

Leeza said...

thanks =)

Ila 7492 said...

ok... tq atas pkongsian.. saye pun da tukar.. :D

Nur Ayu said...

cantik blog..hehe suka sgt tgk
:D