Promoter

Uhu..salam reader. Selamt malam semua. Miss harap semua sihat hendaknya. Dah lama miss x post entry, yg betul2 entry lah. Miss nk cerita pasal kerjaya seorang promoter. Korang pernah pergi shopping complex. Pastu, ada promoter rapat dengan korng untuk promote barang diorang. Apa yang krang buat kalu hadapai situasi ni.

99% customer (Talk to my hand)

Korang berada dalam kategori ni? Yup dan sudah semestinya kan.. 

** Hek eleh promoter ni, kacau tul la
** X de keja lain ke promoter2 ni. Asyik nk promote kat org ja
** X mau2, sudah ada (budak kecik pun tau ckp ni)

Ni miss nk bercerita sepanjang pengalaman Miss yg setahun jagung dalam dunia menjadi seorang promoter ** baru seminggu kot


** Korang rasa senang nk menjadi seorang promoter?..mempromosikan barang kat customer. Manusia ni, kalau x de benda free nk bagi..memang x mau lah.

**Come on lah, kalu x nak..at least just smile.

** Kalau korang cakap ngan 200 orang sehari pun..belum tentu korang boleh buat sale 2 atau 3 (means, kalau korang x de pengalaman cam Miss)

** Korang pernah terfikir yang korang sendiri in da future berkemungkinan akan menjadi seorang promoter? X pernah? (Sama cam miss)

** Sekarang, kalau miss jumpa promoter kt shopping complex..dalam hati miss (now, i know how u feel)

** X dapat capai target, kena basuh ngan bos (Macam aku dh da pengalam kerja 2-3 tahun, padahal baru 2-3 hari)..Gila ke apa suh aku jual maxis broadband sampai 2 biji sehari..(tersasul sudah)

Ye, Miss sekarang adalah seorang promoter yang bekerja untuk MAXIS. Sesiapa yg nak beli Maxis broadband..jumpalah saya kat Sunway Carnival (PULAU PINANG), setiap hujung minggu.

Then, i give u......big smile


2 comments:

muz said...

betul tu,promoter pun orang juga... belum cuba orang takkan tahu susahnya....

miss lyzeer said...

betul2..one day if u must to work as promoter..then u will know how hard it is actually