Lagu tema Sehangat Asmara - Ratuku

Ohoi...Satu lagi drama melayu yang diadaptasikan dari novel. By the way Lezza sangat enjoy novel ni "Sehangat Asmara"....meleleh beb. Sebelah kiri tu cover lama, kanan tu cover baru.





Kat bawah ni adalah Lagu Tema untuk drama tersebut. Gandingan Awie and Adira. 
Title : Ratuku



Amacam suara Awie, perghh mantap habis. Walaupun org kata Awie ni blh dikatakan agak veteran, tapi suara you macho la. Bergandingan ngan Adira pulak, terbaik . Good job you all. Hope drama ni setanding dengan drama Adam dan Hawa or drama2 melayu lain yang diadaptasikan dari novel. Tapi kan...kalau drama dari novel memang tangkap cintan.


Jumlah episode: 30 episode
Channel -  Astro Mustika HD

Para pelakon:
Adi putra- Zainal Arief (Nal)
Rita Rudaini - Karmila  (Kay)
Shah Jazle - Azman
Amar Baharin - Rudy (roomate Nal di U)
Dian P.Ramlee - mama Kay

Tagline novel:" Bibir tidak perlu berkata bila hati sudah mula bersuara "



Kembar Yana Samsudin

Assalammualaikum semua and selamat tengah hari. Dah lama x berupdate, so....Lezza rasa cam nk update la sikit blog ni kan. Tajuk post cam curios sikit, betul ke Yana Samsudin ada kembar? Hurmm, meh sini Lezza story

Korang layan drama korea x? Kalau ya, pernah tengok cerita "The Strongest K-POP Survival". Cerita ni baru lagi...tahun lepas airing (2012). Kalau x pun cerita "Bad Guy" ke. Okeylah, senang cerita kenal x ngan pelakon Go Eun Ah? Ha...kalau x pernah tengok cerita ni...or x kenal pelakon ni. Pi Google cepat. Sebab...........muka dia macam muka Kak Long kita aka Yana Samsudin. X percaya?, meh Lezza tunjuk bukti







Amacam, sama x? Belah kiri tu Yana Samsudin while other side Go Eun Ah. Dua-dua cantik and cute tapi Lezza tetap rasa Yana lagi cantik, Ekekeke, kat bawah ni Lezza ada letak serba sikit profil Go Eun Ah, copy je kat tenet. Nak tau lagi byk...google je k.


Real name          : 방효진 / Bang Hyo Jin
Nickname           : Little Kim Hee Jun
Profession         : Actress
Birthdate            : 1988-Oct-28
Birthplace          : South Korea
Height                : 171cm
Weight               : 45kg
Star Sign           : Scorpio
Blood type         : O
Family               : Older  brother, younger brother
Talent agency   : Wellmade Star Management
Education          : Dressmaking High School
Skills                  : Jazz Dance, modeling and acting
Debut                : Orione Chocopie CM

TV Shows
The Strongest K-POP Survival (Channel A, 2012)
Bad Guy (SBS, 2010)
Vacation (2006)
Rainbow Romance (2006)
Drama City EP:Summer Goodbye (여름, 이별이야기) (KBS, 2005)
Golden Apple (KBS2, 2005)

Movies
A Cruel Attendance (2006)
Sunday Seoul (2005)
…ing (2003, cameo)


Real life Sakuragi Hanamichi - Slam Dunk

Assalammualaikum semua...oho, x sabarnya Lezza nk update post baru ni. Macam ni...korang pernah layan anime "Slam Dunk" x?? Serious x pernah....x kan kot. Famous gila cerita ni masa Lezza belajar sekolah menengah, lebih kurang 10 tahun lepas (owh..lama dah rupanya..hik2). Sekarang mana ada kan? Hurmmm, saya dah tua. Oke, x penting.



Kalau korang nk tau, Slam Dunk antara anime feveret Lezza. Lezza layan dari episod satu sampai lah habis. Tapi unfortunately....ending cam hampeh skit. Xpelah kan...dh penulis dia nk buat mcm tu. Dalam byk2 karektor dalam cerita ni, Lezza suka sangat ngan Sakuragi Hanamichi. Fuhhhh, walaupun Kaede Rukawa lagi hensem and terror tapi semangat juang Hanamichi ni yang paling Lezza layan. Ehe....tadi, masa Lezza online, tetiba terjumpa ngan pic ni....OMG, OMG.....cuba korang tengok. Sama x??


Boleh dikatakan cosplay paling berjaya yang Lezza pernah jumpa. Cuma tang muscle tu kureng skit....Hanamichi sepatutnya seorang yang gagah perkasa..Haha