Pandangan Uztaz Azhar Idrus "Oppa Gangnam Style"

Baru-baru ini dunia telah pun dekejutkan dengan fenomena "Oppa Gangnam Style". Rasanya hampir semua orang tahu kalau ditanya mengenai lagi hit tersebut tidak kira tua ataupun muda. 

Sebenarnya oppa gangnam style ialah lagu dari Korea yang dinyanyikan oleh PSY(Psycho) atau nama sebenarnya Park Jeasang. Manakala perkataan gangnam ialah nama salah satu wilayah di Korea. Jom kita tengok tarian asas lagu ini...kot2 ada yang berkenan nk try tarian ni ke kan...macam entry Lezza sblm ni Kurus dengan "Menari". Boleh la try tarian "Oppa Gangnam Style" pulak =)


Ok..ok, sebenarnya Lezza x la berminat sangat nk story pasal lagu "Oppa Gangnam Style" ni banyak2 sebab berlonggok  blogger2 lain dah pun post pasal benda ni. Korang cari kat blog diorang je lah ye. Kat sini  Lezza lebih tertarik nak post mengenai pandangan Uztaz Azhar Idrus mengenai lagu ini. Nak tahu? Tengok bawah ni...



Itu je..have a nice day yo!

p/s: Sumber dari Facebook

4 comments:

Mira Adzlia said...

kesedaran utk sume..tp klu dgr lgu nih utk hiburan xpe kan..hihi

Umie Anis said...

sgt lah bersetuju dgn pendapat ustaz

LeyRa.Hamid said...

tu la orang kita mudah sangat nak praktikkan benda2 cam ni dan jadi seakan trending walhal lebih banyak buruk dan kalau tengok betul2 tarian dia ni bercampur lucah gak..apa2 pun ni pendapat saya jer..

Leeza said...

moral of the story...yang baik jadikan pedoman yg buruk jadikan sempadan ok =)