Pembedahan plastik berkali-kali SNSD

Hai semua pembaca blog "Lezza De Blog", terkejut x dengan title kat atas. Sama ada korang ni adalah peminat kipas susah mati SNSD ataupun Anti-SNSD, mesti korang mempunyai tujuan yang sama. Kalau x...x kanlah korang sampai ke blog Lezza ni kan. Saya sedar, blog saya x femes [huhu, jap nk feeling sat].

Kepada semua peminat SNSD, jangan risau because lezza pun Sone jugak. "Sone" tu apa??? Aiyooo, kalau x tau, korang ni bukan fan diorang lah. Haha [Gelak jahat]. "Sone" adalah nama gelaran yang diberikan kepada peminat2 SNSD. Selain itu Lezza juga adalah "Yurisistable" ngan "Taegangster ". Kejadah pulak dua benda tu, Ok ni nak habaq kat hampa yang kata peminat SNSD tu..kena blajaq banyak benda lagi nihh pasai depa. Kui, kui..kalaulah ilmu SNSD Lezza diaplikasikan kat pelajaran, confirm (oopss, InsyaAllah 4.0 every sem), kita melawak ja. 

Jangan amik hati no SONE sekalian. Dua benda tadi tu adalah nama peminat untuk Yuri (Yurisistable) dan Taeyeon (Taegangster). Nama2 yang lain nanti Lezza bagi tau nanti k. Jom kita layan gambar2 yang korang mungkin percaya atau tidak.

1. Taeyeon - Taegangers 


Predebut


Now-2012
Taeyeon memang tidak dapat dinafikan memang super cute and super duper dorky girl. Comel gila dari kecik sampai la besar. Kalau diperhatikan mata,hidung..mungkin ada beberapa bahagian kecik yang terkena pisau bedah. Dah lain sikit before and after debut, double eye lid and hidung jadi mancung.  Walaubagaimanapun (amik kau, ayat skema dah keluaq), Lezza tetap suka dengan suara yang sangatttttt mantap and sedap tu). Bila part yang tinggi tu...Fuhhh

2. Jessica - Gorjesspazzer


Predebut pic
Now-2012
Jessica...Aigooo, lainnya muka you. Dulu gigi Jessica ni x sama, then dia ada pakai pendakap gigi. sekarang tersusun rapi dan cantik gitu. You look gorgeous now, lezza rasa kat mata pun ada part yang diorang ubah or tambah. Basically, double eye lid. Untungla kita orang Malaysia, banyak yang dah dilahirkan ada double eye lid. Toksah susah payah pi pakar bedah buat jadi double pulah. Syukur...syukur..

3. Hyoyeon - Hyounnnies


Predebut pic
Now-2012
Memang terang lagi bersuluh, eventhough peminat kipas susah mati hyoyoen sangat menidakkan kebenaran ini, tetapi jelasnya dia memang buat pemedahan dibahagian hidungnya (dan mungkin juga mata). Now, muka hyoyeon seiras-iras dengan pelakon Song Hye Kyo yang popular dengan drama "Full House" dan "Autum In My Heart". dah cantik dah Hyo yeon sekarang =)

4. Yuri - Yurisistable


Predebut pic
Now-2012
Yuri-ah...sarangheyo. You dengar x?? haha, omg..she look too cute masa dia budak2. Sekarang menjadi kegilaan para laki2 diluar sana. Lezza suka Yuri bukan pasal dia cantik semata-mata (i'm girl ok). Suka sangat tengok perangai gila-gila dia. Tarian kkabul gila dia yang ntah apa2. maybe itu kot buat Yuri ni unik (dimata Lezza). Oke, pasal muka dia..maybe dia ada buat pemedahan dibahagian mata (seperti biasa double eye lid) and mungkin juga hidung. Hidung dia nampak lagi kecik sekarang. 

5. Tiffany - Fanytastic


Predebut pic
Now-2012
Tiffany antara yang nampak ketara perubahan sebelum debut dan selepas debut. See, kulit dia yang cerah dan badan yang lebih kurus selepas debut. Maybe she go bleaching somewhere. i dont know. Lain kan....terkejut jugak tengok mula2 tu.Tapi dia ni comel la...terutama masa senyum =)

6. Sooyoung - SooYoungster


Predebut pic
Now-2012
Sooyoung juga telah beberapa kali melakukan pemedahan plastik, macam pic kat atas ni. Mula2 kat bahagian mata (double eye lid), then hidung (lebih kecil lepas debut). Selepas promosi single "Hoot" dan sebelum "Mr Taxi", dia jugak telah membuat pemedahan plastik dengan membuang lemak di muka. Patutla runcing je muka dia sekarang kan...Hehe, lagi cantik gitu. 

7. Sunny - Sunshiners


Predebut pic


Sunny...sunny i missyou, i love you. Eh, tenyanyi lagu superjunior pulak. heee. Macam SNSD yang lain, Sunny jugak ada buat pemedahan di beberapa bahagian . Mungkin mata dan hidung. Sunny nampak sangat comel dalam MV "The Boy"....i love her short hair so much la. Sesuai sangat ngan dia. 

8. Yoona - YoonAdict


Predebut pic
Now-2012
Hai, ImYoona. Ekeke, Yoona diantara selebriti wanita yang sangat diminati dikorea kerana kecantikkannya. Tetapi, macam jugak SNSD yang lain,Yoona juga telah membuat pemedahan plastik. Antara yang diketahui, 3 kali dibahagian hidung dan sekali mungkin dibahagian mulut. Kita bole nampak kt MV Super junior "U". Muka Yoona sekarang lebih cantik dari dulu =)

9. Seohyun - SeoMate


Predebut pic
Now-2012
Diantara semua SNSD, Lezza rasa mungkin seohyun adalah yang paling kurang membuat pemedahan plastik. Muka dia macam sama je ngan dulu. If ada, maybe kat bahagian mata (tempat feveret untuk diubah). You go girl.....cantik Seohyun ni pulak cantik innocent, lain dari Yuri..cantik sexy, Taeyeon pulak cantik comel. Hehehe




Apa yang Lezza coretkan disini adalah pandangan ikhlas dari seorang peminat setia SNSD. Walaupun Lezza cuba menidakkan tapi inilah hakikat. Perubahan wajah diorang sebelum debut dan selepas debut bukan disebabkan pembesaran semata-mata. By right, i still LOVEEE them. Pandangan korang pulak mcm mana? Jom la share2 kat sini. Tekan ja button komen kat bawah ni....

23 comments:

a.s.m.a said...

mmg obvious sgt..dasyat la diorg ni..tapi saya pun peminat diorg jgak hihi paling suka seohyun - starting masa WGM dulu sbb saya peminat tegar yonghwa ^__^

Anonymous said...

bangang betul korea ni dan fans yg taksub sngt dgn mereka ni,

klau org minat ustaz azhar kate org taksud, x baiklah, tapi bile taksub dgn korea ni takpe pulak.

korea gileeeeee, fakee, penipu 1 dunia

Leeza said...

org kata kalu benci jgnla benci sgt..nanti tersuka. Macam awak yg x dikenali "Si Anon"...=p

Lezza suka Yuri..muah muah

Syaifuddin Alias said...

ada betul juga apa yang dicakapkan oleh en.anonymous tuh ..tapi tak bersetuju dgn statement dia semua peminat k-pop dan korea ni bangang ...jadikan nabi Muhammad sebagai idola dan bukan org kafir yang terang terangan tiada apa-apa makna buat kita org islam

Leeza said...

betul tu....x baik la ckp org bangang. Terpulang kepada individu nk suka seseiapa pun. Tpi jgn la terlalu taksub...yg penting jgn sampai abaikan agama =_+

yakuza ultimated said...

walaupun mereka dulu tak seberapa cantik seperti sekarang tetapi aku tetap suka kat mereka :)

Nette Torres said...

ada ckit correction ye..bukan Taengangster(mcm gangster plak)...tapi Taengangers..I pon peminat tegar Taeyeon tau..

Leeza said...

Nette Torres: eh, samalah kita. Lezza minat gila ngan taeyeon and yuri =)

Anonymous said...

hoi cik leeza , mmg xsalah minat kat dornag,,tp kalu 24 hours dok psal kpop jer..siap ada fanclub ag.suk2 ank2, kite tny ape rukun islam, percaya pada kpop..sy meluat ler tgk muka fake dorang..suara kalu nyanyi live memang cm katak sumbat kapur..kena bantuan auto-tune,nyanyi pun ckit2 jer yg lain bg korus..cuba dorang lwn artis malaysia..awal2 resign.

Leeza said...

Terpulang kepada individu. Pandai-pandai la kan.

Amir Zammir said...

malaysia punya tkda ke?????

Leeza said...

malaysia punya?? heee, ada tp x blh nk post, bahaya, hrmmm...maklumlah

Anonymous said...

saye mmg minat snsd ni,,, biasela sume org nk cntek,,, diorg ni jahil bab2 halal haram,,, jd kite yg tawu ni,, jgn ikut mcm tu.... cume tuhan bg kelebihn kat suara dorg tu~~ sdp kan...??? hihi ;)

Leeza said...

sedap sgt =)

Anonymous said...

Nak berhibur boleh, tapi ada batas nya, macam hujan, kalau tak berbatas banjir la,
Nak minat muzik, boleh tapi kaji maksud lagunya,
Nak tengok video diorg boleh tapi berbatas, hati - hati zina mata, nak minat diorg boleh tapi jg terlalu memuja....ISLAM tak menyusah, tapi ISLAM itu indah, hayati keindahanya, buka nak suruh denga nasyid je, taranum je, tapi kalau dibezakan antara lagu lagu yg melalaikan , dengan zikir, selawat ke atas nabi, mane lagi untong? Ingat balik tujuan kite diciptakan atas muka bumi ni, tak lain tak bukan , menyembah Allah yg Maha Esa. tak lain tak bukan memuja Allah yang Maha Berkuasa,

Sorry, klau ayat aku kasa skit....

Kilroy Hunter said...

pnh bace x kes suami saman isteri die sbb lahirkan anak yg hodoh...pybb die plastic surgery lel

p/s; taegangers salah tls

Anonymous said...

Klo benci tak pyh ckp bangang . Memang diaorg pkai fake . Dh org dh minat nak buat mcm mna . Perasaan minat tu allah yg bgi . Bkn nye buat sendiri . Ckp pkai otak sikit der .. --'

Jiha Najib said...

Tak sangka Taeyeon, Tiffany dan Yoona buat pembedahan plastik(rasa hampa)..Tapi, sy still tergilakan mereka and slalu support ahli snsd ;)

Anonymous said...

bagi anonymous di atas, kalau nak berdakwah bukan cara mcm ni. org berdakwah dgn cara yg baik, sopan dan teratur. kalau anda ckp2 kasar2 mcm ni, org x layan lah. org lagi bash anda adalahh. kalau anda x sukakan kpop, asal bukak blog kpop tapi x nak bukak blog pasal agama? x serik2 cari kesalahan org eaa?? mohon jgn nak jaga kain org sedangkan kain sendiri dah koyak. tak perlu nak nasihat byk sgt sbb kpopers tahu batas seorang umat islam. yg sudah trlalu fanatik dgn kpop itu biarkanlah sbb itu urusan dia dgn tuhan. dan lagi satu, saya pasti, suatu hari nnti anda akan minat juga dgn kpop. sbb apa?? "benci bilang cinta".. mohon terasa

dyedah mizah said...

tak suke jangan tgok blog ni haha alahai��

Anonymous said...

ternyata sebenarnya orang korea ni adalah orang yang paling hodoh sebab x reti nak bersyukur atas apa yang Allah ciptakan. sampai buat pembedahan plastik. hampehhhh. nampak sangat diorang x bleh terima muka diorang yang tersangat 'cantikkk' tu. haha

Anonymous said...

tak payah gaduh2..saya pon mnat k-pop..mungkin org yg ckp bngang tue,dya rasa ibadat dya trlalu smpurna..atw dya lebih mulia dpd Allah..smpai nk merendah-rendahkan tkdir tuhan..mungkin dya rasa dya conform msuk syurga..MALE JOE

Anonymous said...

Btul tue sya stuju..#hrp kw trasa