Smartphone wajib beli 2012

Sony Ericsson Live With Walkman 
Samsung SCH-R640 Character
LG Prada K2
 
BlackBerry Storm 9520
Samsung Galaxy Nexus
Nokia Oro

Hai..hai semua. Assalammualaikum kepada sesiapa yang beragama Islam. And very good day to all yang berjaya singgah ke this entry. Tahniah2 sebab korang semua akan dibongkarkan dengan satu rahsia. Apa tu?? Surprise x? LOL. Ok, Lezza memain je. Dah Lezza letak gambar phone berlonggok2 kat atas ni, takkan nak cerita pasal bunga raya pulak kan. Mestilah kita nak bercerita pasal handphone la. Korang tau x handphone tu apa? Kalu tau cepat angguk kepala. 

Sekarang kan dah masuk tahun 2012, zaman moden katakan. So, Lezza berani jamin most of you all mesti dah ada handset. Kan..kan, jangan x mengaku pulak. Kalau nak difikir-fikir balik, masa Lezza sekolah (saya sekolah asrama) handset ni "HARAM". Kalu jumpa ngan warden alamatnya kau tunggu jelah parent kau datang sekolah soal jawab ngan pengetua dulu. Then, baru kau boleh dapat balik handset kau tu. Tapi tu dulu..almost 10 years ago. Sekarang ni adik2 Lezza yang baru 7 tahun pun dah pandai main handset. So modern i guess. 

Back to the picture above, semua tu actually adalah phone keluaran terbaru 2012. Masa search tadi, memang banyak..sangat2. Samsung saja pun dah bermacam2 galaxy. **igtkan dulu galaksi bima sakti je ada =p. x termasuk ngan nokia, sony, LG, htc dan others. Korang yang tengah baca entry ni pun sebenarnya tgh pakai phone2 yang smart2 tu kan. Kita je lah yang ketinggalan. Ok, sebenarnya Lezza nak buat satu kesimpulan je kat sini. Kalau kita nk ikut sangat perkembangan teknologi, memang x terikut. Teknologi bergerak terlalu cepat. Means, setiap hari akan ada je handset2 bijak yang diproduce. Akan ada je laptop2 yang lagi canggih. macam Lezza cakap td...x terkejar ngan teknologi ni. Dah la makin upgrade, makin mahal. 

For the conclusion, you must to choose something you need for your daily life and affordable to buy.

Penulis masih lagi menggunakan flip phone Sony Ericson yang tidak mempunyai memory card dan berkamera VGA =p. Tapi penulis berasa bahagia kerana mampu untuk menghubungi insan2 tersayang ketika merasa rindu pada mereka. Peace yo




10 comments:

biela bell said...

Bell punyer skrg sony ericson live walkman tu.Memang terbaik lah..sangat cpt processor dia..

yang blackberry tu pulak..bila tanya saler dia.katanya nak touch dia susah sikit.huh..xtaw la sejauh mana kebenarannya..

Leeza said...

@biela bell
owh..best nya

cik miera said...

beli canggih2 pun, lama2 akan ada gadget lain kan. haha, jgn kejar technology fon sgt. tp sgt berbaloi kalau dapat pakai 1 smartfon sebab dunia sekarang memerlukan kite untuk sntiasa efisyen dalam buat kerja. smartfon sesuai untuk golongan yg sentiasa sibuk.. :)

Nur Fajar said...

thanks sbb lawat blog :)
sya hanya pakai nokia c3 je.^^

nuruashia said...

smsung galaxy ace TERBAIK ^^

Leeza said...

@cik miera
betul2...itulah igt nk jugak la rasa pakai satu smartphone

Leeza said...

@Nur Fajar
c3 pun ok what...upgrade dari lezza lagi =p

Leeza said...

@nuruashia
Lezza ada gak bercadang nk beli galaxy, tp still confius ace ngan wonder.

Saya Disini said...

cantiknye..

Leeza said...

@Saya Disini
angkatla satu =)