Review Alexa untuk pemenang contest

Hai semua, apa khabar? sihat..Kalu x, cepat2 bagun pegi amik ubat makan..pastu baru sambung baca entry ni balik =p. Dah baca tajuk entry ni?? Ha, so post kali ni pasal review alexa la. Fuhhh, penatnya memview semua blog2 pemenang. Tapi x pa, untuk korang and seperti yang Lezza dah janjikan dulu. Semua pemenang akan direview alexa dan diberi 5 bintang. Apa lagi? Korang x nk tau ke Lezza komen apa pasal blog korang? X nak tau..x nak sudah..hehe. Yeah, segala maki hamun telah dilemparkan. Itu sebagai balasan sebab korang dengan beraninya telah pun menyentapkan Lezza dalam contest terdahulu. (Masa tu Lezza gunakan panggilan Miss, so far...sekarang just call me Lezza ok)

X da lah..memain je. X kan lah Lezza nk buat korang mcm tu, sebab korang blog Lezza dah jadi macam ni. Nampak x perubahan? See...see. Seminggu oo lezza bermain ngan koding2 bagai sebab nk meng'upgrade' kan my beloved blog ni. Kalau korang tahu mcm mana nk tgk review alexa tu..pegilah tengok sekarang. If, ada yang belum tahu, Lezza ada buat tutorial kat korang. Ce tengok kat bawah ni

1. Click sini www.alexa.com
2. Type URL blog korang kat tempat lezza nyatakan

Click pic untuk besarkan
 3. Click detail seperti gambar dibawah

Click pic untuk besarkan

 4.  Next, korang cari pulak perkataan review and click kat situ.

Click pic untuk besarkan

5. Lastly, carilah perkataan "Review dari Miss Lyzeer" and click ya

Click pic untuk besarkan
Then, itulah dulu. Nanti Lezza gi serbu blog korang2 ya. Tunggu...


p/s: kalu korang rajin, bolehlah review alexa lezza skali ye, click sini untuk tgk tutorial.












4 comments:

Cik Puan Muda Umi said...

wahh..dh tgk..thanks Lezza..:)

Miss Lovouis said...

Thanx for the comment dear => . Nanty kite review kamu balik ok <3

@juera said...

wah..dh cntik blog ni =)
ok dh tgk reviews tu..tq muahx3

Joel Leslie said...

dh tngk :) thanksss. happy blogging ;)